S10 ook getraumatiseerd door Songfestival: 'heel heftig'

52820756 bsr agency 1
Het Eurovisie Songfestival blijkt toch niet zo'n feest als we dachten. Na alle hectiek van de afgelopen weken, doen artiesten die vorige jaren meededen nu ook een boekje open. Zangeres Stien de Hollander, ook wel bekend als S10, die twee jaar geleden meedeed aan het programma, laat weten het een zeer heftige ervaring gevonden te hebben.

Grenzen

De zangeres zegt in een video van RTL Boulevard dat haar grenzen niet gerespecteerd zijn. “Ik voelde me dus een beetje weird in de documentaire dat ik daar dus best wel narigheid van heb ervaren, omdat ik dacht: ik wil ook niet dat allemaal mensen denken dat ik heel erg zit te zeiken of dat ik het helemaal niet leuk vond daar, maar het is wel gewoon echt heel heftig", volgens S10. 

'Tol geëist'

Wel wil ze niet dat mensen denken dat ze “het helemaal niet leuk vond daar. Maar het is wel gewoon echt heel heftig”, zegt ze. “Mensen willen constant iets van je. Iedereen trekt aan je. Dat heeft bij mij in ieder geval wel zijn tol geëist. Ja, dat was wel heftig voor mij.” Zelf is ze niet over haar grenzen heen gegaan, maar ze vertelt dat andere mensen dat toendertijd wel hebben gedaan. “Nee, dat niet, want ik wilde er ook aan meedoen en ik wilde presteren, maar er zijn wel veel mensen over mijn grens heen gegaan en dat is dan vooral in die backstage, waar het eigenlijk niet echt een prettige omgeving is voor artiesten.” 

Sterke confrontatie

Eerder werd bekend dat ook dit jaar artiesten de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival als onprettig hebben ervaren. De inzending uit Noorwegen heeft aan de Noorse krant Aftenposten verteld zelfs tot vlak voor de finale te hebben getwijfeld of ze zich moest terugtrekken. Volgens Magnus Børmark, gitarist van de band Gåte, is het tot een sterke confrontatie met de EBU gekomen. Hij had het gevoel dat de deelnemers gedwongen werden om zich in een politieke rol te begeven, maar daar niet tegen opgewassen waren.