Máxima spettert in doorschijnende jurk op Bevrijdingsdag

maxima jurk 5 mei concert
Gisteren vond als officiële afsluiting van Bevrijdingsdag traditiegetrouw het 5 mei-concert plaats. Daarbij zaten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima front row om te genieten van de optredens.

Het concert

Het concert vindt traditioneel plaats op en rond de Amstel voor het Koninklijk Theater Carré. Onder meer April Darby, Guus Meeuwis, Flemming en Emma Kok betraden het podium, en het Koninklijk stel genoot duidelijk van het hele spektakel. Toen de tonen van de musical Soldaat van Oranje werden ingezet, werd er zelfs even meegezonden door het paar.

Verschijning

Máxima haalde duidelijk alles uit de kast voor haar verschijning bij het concert, en verscheen dan ook van top tot teen gehuld in haar favoriete modemerk Natan, inclusief bordeauxrode top van crêpe met een diepe v-hals. Ook haar coupe was professioneel in de krul gezet.

BEVRIJDINGSDAG

Wat is Bevrijdingsdag precies? Het is de nationale feestdag waarop we de bevrijding van Nederland in 1945 vieren. Op deze dag vieren we ook de bevrijding van Nederlands-Indië/Indonesië. We stonden gisteren, 5 mei, ook collectief stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. De overheid koos voor deze datum omdat dit de 1e dag was dat de oorlog in Nederland voorbij was.