Zwaargewonde bij ongeluk De Slimste Mens

schermafbeelding 2023 08 18 om 102321
Bij het populaire tv-programma 'De Slimste Mens' vond onlangs een ernstig incident plaats tijdens de opnames. Het tragische ongeval betrof de ouders van deelnemer Meindert Talma.

Ongeluk De Slimste Mens

Tijdens de voorbereiding van de show, net voordat Meindert Talma zelf het podium zou betreden, gebeurde het ondenkbare. Zijn ouders, die plaatsnamen op de bovenste rij van de tribune, verloren hun evenwicht en vielen naar beneden. De ruimte was donker en er hing een gordijn dat Meinderts vader aanzag voor een muur. Bij het leunen tegen dit 'gordijn' viel hij naar achteren, waarbij hij zijn vrouw met zich meesleurde in de val. Terwijl zijn vader gelukkig grotendeels ongedeerd bleef, dankzij het gordijn dat zijn val deels brak, was de situatie voor zijn moeder minder rooskleurig. Ze raakte zwaargewond, waarbij haar linkerheup ernstig beschadigd raakte. Ook meerdere ribben zijn gekneusd en haar onderrug is pijnlijk verwond. Hierdoor moest het publiek de tribune verlaten en werd er direct een ambulance opgeroepen.

Na het ongeluk bij De Slimste Mens

Na het incident werd Meindert's moeder de volgende dag geopereerd en kreeg ze een heupprothese. Het herstelproces was intens en duurde negen weken voordat ze weer naar huis mocht. Ondanks deze traumatische ervaring besloot Meindert, met ondersteuning van het productieteam en presentator Philip Freriks, toch deel te nemen aan de quiz. Zijn aflevering is onlangs uitgezonden.

Medeleven

Als gebaar van medeleven heeft het productieteam van 'De Slimste Mens' kaarten en bloemen naar Meindert's moeder gestuurd. Bovendien zijn er naar aanleiding van het ongeluk veiligheidsmaatregelen getroffen: er is een schutting geplaatst achter de tribune en het publiek wordt nu begeleid met de lichten aan.
Beeld: KRO

↡ Bekijk hier de video ↡