10 x de beste kijktips voor alle reisliefhebbers

10 x de beste kijktips 1
Het is de tweede week in ‘quarantaine’ en we kunnen ons voorstellen dat je inmiddels niet meer weet waar je naar moet kijken. We snappen dondersgoed dat je nu waarschijnlijk veel liever op reis was geweest in plaats van dat je op de bank hangt. Maar om toch nog een beetje het reisgevoel vast te houden hebben wij een aantal leuke kijktips voor je op een rij gezet.

NETFLIX

Tales by Light

afbeelding1

Somebody Feed Phil.

Dit is een reisdocumentaire waarin
Phil
Rosentha op wereldreis gaat om eten te proeven. Hij reist naar verschillende steden om daar allerlei lokale gerechten te proeven en de eetcultuur te ontdekken. Dus mocht je niet alleen van reizen houden maar ook van lekker eten? Dan is dit een serie die je zeker moet kijken.
afbeelding2

Dark Tourist

afbeelding3

NPO

Grote kans dat je ze misschien al eens op tv voorbij hebt zien komen, maar de reisprogramma’s van de NPO gaan nooit vervelen.
heeft de afgelopen jaren namelijk super veel reisprogramma's gemaakt. Onze favoriet blijft natuurlijk:

Floortje naar het einde van de wereld.

afbeelding4

VIDEOLAND

Ragas Reist rond

afbeelding5

De Ultieme Tocht van Rusland naar Iran

Dit is een documentaireserie waarin Levison Wood, een Britse avonturier, wordt gevolgd tijdens zijn reis van Rusland naar Iran. De Britse avonturier begint zijn reis in Ruid-Rusland. Hij volgt een hooggebergte tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee, het machtige Kaukasus, in de richting van Azerbeidzjan. Vervolgens reist hij door naar Georgië en Armenië met als eindbestemming Iran. Tijdens deze reis (die niet altijd veilig is) laat hij verschillende spectaculaire landschappen zien.
afbeelding6

Holland, Natuur in de Delta

Deze natuurdocumentaire is natuurlijk gemaakt in ons eigen kikkerlandje. In deze documentaire beleef je de herontdekking van Nederland. Je ziet de ontwikkeling van het deltagebied door de ogen van verschillende dieren die hier leven. En dan vraag je je waarschijnlijk af welke dieren dit dan zijn. Tijdens de documentaire neem je een kijkje in het leven van de bever, ooievaar, ringslang, zeearend en meer.YOUTUBE

Sailing La Vagabonde

De Australische Riley Whitelum & Elaya Carausu filmen al vijf jaar hun leven terwijl ze de oceaan rond zeilen. Inmiddels hebben ze een baby, maar ook die mag gewoon mee op avontuur. Het koppel heeft al meer dan één miljoen YouTube-abonnees. Eind 2019 stapte de veelbesproken klimaatactiviste Greta Thunberg ook aan boord.
afbeelding10

The Bucketlist family

Dit gezin reist de hele wereld rond. Garett en Jessica ontmoette elkaar op de universiteit in Provo, Utah. Toen Garett op de universiteit z'n bedrijfje Scan startte, en dat al snel voor 54 miljoen aan Snapchat verkocht, besloten ze een paar maanden te gaan reizen. Uiteindelijk zijn die maanden jaren geworden. Dit doen ze samen met hun 3 kinderen Dorothy, Manilla en Calihan.


Vagabrothers

Marko en Alex zijn twee broers die al hun reiservaringen delen op YouTube. Door hun nieuwsgierigheid naar de wereld zijn ze dus begonnen met het vastleggen van hun reizen. Ze geloven dat reizen mensen bij elkaar brengt. De broers vinden het daarom belangrijk om contacten te hebben met mensen die ze over de hele wereld ontmoeten. Naast hun toffe reis video's maken ze ook video' met reistips.
afbeelding9
Zo, de komende weken hoef je je dus niet kut te voelen omdat je nergens heen kan. Want er zijn genoeg documentaires, films en YouTubers die je meenemen op reis. Perfect om inspiratie op te doen voor je volgende reis. Blijf thuis! (Die leuke reisjes komen wel weer).