10 x de meest achterlijke wetten ter wereld

headerwetten
In Nederland zijn we heel vrij en mag bijna alles, maar in de rest van de wereld zijn er vet veel vreemde wetten. Zo moet je het in Frankrijk niet in je hoofd halen om in de trein te zoenen en wist je dat je Amerika een boete kan krijgen als je een krokodil aan een paaltje vastmaakt? We hebben de 10 meest bizarre wetten voor je op een rij gezet.

1. Topless in Groot-Brittannië

Niet dat je snel topless zult rondlopen in Groot-Brittannië met dat koude weer, maar in Liverpool is het dus verboden voor vrouwen om zonder bovenkleding in het openbaar te verschijnen. Maar er is één uitzondering en dat is als je als vrouw in een winkel voor tropische vissen werkt. Hoe specifiek wil je het hebben?!

2. Verboden kauwgom te kauwen - Singapore

In Singapore is het sinds 1992 verboden om kauwgum te kauwen op straat. Sterker nog er wordt nergens in Singapore kauwgom verkocht. Waarom? Ze willen voorkomen dat mensen kauwgom uitspugen op straat want dat levert veel troep op. Steek je toch een gummetje in je mond dan kan je rekenen op een fikse boete. Gelukkig zijn er wel een paar uitzonderingen. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld nicotine kauwgom kopen op doktersrecept.

3. Niet in bomen klimmen - Ontario, Canada

Met uitzondering van eekhoorntjes is het verboden om in bomen te klimmen. Ja echt. Klim je toch de boom in? Dan kun je rekenen op een boete van 300 dollar.

4. In China geen mensen redden

Ook mag je een verdrinkend persoon niet redden, omdat het tegen hun lot in gaat. Roept iemand vanuit het water dus om hulp, moet je gewoon vanaf de kant toekijken en niks doen. Scheelt wel dat je kleren niet nat worden.

5. Niet daten met collega's in China

China heeft heel wat rare regels. Om te beginnen mag je niet daten met collega’s. Mocht je die ene nieuwe jongen van de marketingafdeling wel zien zitten op je werk, dan zal je dus helaas een andere baan moeten gaan zoeken om kans te kunnen maken.

6. Een krokodil vastbinden aan een brandpaaltje - Michigan, Verenigde Staten

Stel je bent ooit in Michigan en je komt daar een krokodil tegen. Dan is het dus verboden om het dier vast te binden aan een brandpaaltje. Weird!

7. Geen auto's verkopen op zondag - Michigan, Verenigde Staten

We blijven nog even in Michigan. Het zal je niet verbazen dat Amerika het land is van de rare regels. In Michigan en vele andere staten is het dus verboden om op zondag een auto te verkopen.

8. Kippen mogen niet de straat oversteken - Georgia, Verenigde Staten

Als je in Georgia woont en kippenboer bent dan kun je het nog zwaar gaan krijgen. Het is namelijk verboden voor kippen om de straat over te steken. Ja echt. We verzinnen het niet zelf.

9: Frankrijk: No french kissing

Je geliefde nog even snel een afscheidskus geven in de trein? Waag het niet als je in Frankrijk bent. French Kissing is op Franse stations verboden. Ga je toch uitgebreid tongen met je lover? Dan riskeer je een boete. Misschien is het nog niet eens zo'n gek idee om deze regel ook toe te passen bij de NS.

10: Verplicht om ondergoed te dragen - Thailand

Zonder onderbroek de deur uit? In Thailand moet je het niet proberen. Ga je zonder boxer of string de straat op en de politie komt erachter? Dan kan je een boete in je stak zeken. Wij zijn vooral benieuwd hoe de politie dat op een nette manier gaat controleren.