5 dingen die je moet doen met Halloween

header blog 4

Bijzondere Blauwe Maan!

Jongens en meisjes, wisten jullie dat vanavond voor de tweede keer volle maan plaats in oktober! En de tweede volle maan in een kalendermaand wordt Blauwe Maan genoemd. Het fenomeen blauwe maan komt gemiddeld eens in de twee of drie jaar voor en kan alleen op de 30e of de 31e dag van de maand plaatsvinden. Super bijzonder dus! En dit jaar toevallig samen met Halloween. Wist je dat een blauwe maan op Halloween, 31 oktober, slechts eens in de negentien jaar mogelijk is? Aanstaande zaterdag is de Blauwe Maan nog specialer omdat de blauwe maan overal ter wereld te zien, tenminste als de weersomstandigheden niet irritant gaan doen. Je hoeft er niet eens extra lang voorop te blijven, want als het goed is komt de Blauwe Maan op rond 17.30 en gaat deze zondag 1 november om 07:00 onder.

Cocktails en Cakes!

Horror movie night!

Speciaal voor alle horror en thriller freaks hebben we een paar van de engste Netflix films voor je op een rij gezet:
  • The Cabin in the woods
  • Curse of Chucky
  • The conjuring
  • The Shining
  • The Exorcist

Tarot reading!

Heb je altijd al willen weten wat de toekomst voor je in petto heeft? Via deze site kun je gratis tarot kaarten laten leggen. Op eigen risico, want wij waren te schijterig om dit echt te testen.

Gluren bij Dracula thuis!

Altijd al bij het huis van Dracula willen binnenkijken? Dracula, je weet wel van de films en boeken van de Ierse schrijver Bram Stoker en de Britse acteur Christopher Lee in de film ‘Horror of Dracula’. Nou de mythe gaat dus dat de schrijver het mysterieuze Bran Kasteel in Transsylvanië heeft gebruikt als woonplaats van Dracula. En niet voor niets wordt deze burcht jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht.
Oke, ja duh het zou een stuk leuker zijn als we zelf naar Transsylvanië (Roemenië) konden afreizen, maar gelukkig heeft online ticketbureau Tiqets een online rondleiding gefixt, die nog te bekijken is via Facebook.