5 x de heftigste corona maatregelen wereldwijd

maatregelen header2 1 1
Gevangenen die worden vrijgelaten, boetes van 200 euro of appjes die worden gecheckt door de overheid: wereldwijd worden er gekke restricties ingezet om een nog grotere corona-uitbraak en heftigeThe Day After Tomorrow-scenario’s te voorkomen. Als je dacht dat wij het erg hadden omdat je tijdelijk even niet naar de gym kan of voorlopig niet kan zuipen in je favoriete kroeg? Het kan nog veel erger, lees maar mee.

Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Boete of een celstraf

Volgens het Franse ministerie zijn we in oorlog met corona. En om die oorlog te winnen mogen de 67 miljoen inwoners van Frankrijk vanaf dinsdag 12.00 uur de straat niet meer op! Het is te hopen dat ze genoeg wijn en croissants hebben ingeslagen, want de Fransen moeten zeker twee weken binnen zitten. Er wordt gelukkig een uitzondering gemaakt voor mensen die naar hun werk of een arts gaan. Boodschappen doen blijft ook toegestaan, maar dan moet je wel een speciaal formuliertje bij je hebben. Wil je toch zo nodig op straathangen? Dan zijn er ruim 100.000 agenten ingezet om je te controleren. Een boete kost je 135 euro!
In Italië denk je ook wel twee keer na of je nog even bij je scharrel langs wipt, want ook hier mag je alleen de straat op voor werk, gezondheid of een aantoonbare noodzaak. Op overtreding staat ruim tweehonderd (!) euro of zelfs drie maanden celstraf.

Khuzestan (Iran) - Overleden door alcoholvergiftiging

In de Iraanse provincie Khuzestandachten ze dat alcohol kon helpen om je te beschermen tegen het coronavirus. Het ging er zo heftig aan toe, dat 27 mensen zelfs zijn overleden aan alcoholvergiftiging. Alcohol kan veel dingen leuker maken, maar de magische drank kan je natuurlijk niet beschermen tegen corona.Duh. Als dat zo zou zijn dan hadden nu wel massaal aan de wijn gezeten.

Israël – Telefoons corona-patiënten gevolgd door politie

Als je in Israëlwoont en Corona hebt is het de moeite waard om na te denken over welke appjes je stuurt. Waarom? De Israëlische premier Netanyahu neemt strenge cyber maatregelen: telefoons van corona-patiënten worden vanaf nu gevolgd door de politie, onder toezicht van het ministerie van Justitie.
De binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet is ingezet om telefoongegevens van besmette mensen te gebruiken. Zo kunnen ze na gaan waar ze zijn geweest en wie ze mogelijk hebben besmet. De politie kan locatiegegevens van mensen gebruiken om te zorgen dat ze thuis in quarantaine blijven. Normaal gesproken worden dit soort acties alleen ingezet bij anti-terreuroperaties.

Iran - gevangenen vrijgelaten

Weer even terug naar Iran, want daar zijn 85.000 gevangen tijdelijk op vrije voeten gesteld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onder hen zaten ook politieke gevangen. Ongeveer een helft van de gevangenen zat vast wegens ‘veiligheidsdelicten’.. dus of dat nou zo veilig is!? Iran is zwaar getroffen door de corona-uitbraak. Er zijn ruim 15.000 besmettingen gerapporteerd.

Amerika - Niet meer dan 10 mensen bij elkaar

Trump staat bekend om zijn absurde besluiten. Vorige kwam hij al met een inreisverbod van 30 dagen voor Europeanen op de proppen. In de Verenigde Staten gaat het er momenteel ook heftig aan toe, zo zij er zelfs bewoners die 9-1-1 hebben gebeld omdat het toiletpapier op was!? Er is een officieel noodtoestand uitgeroepen. Wil je een avond gaan bankhangen met je vrienden? Dan moet je kieskeurig zijn, want er mogen niet meer dan 10 mensen bij elkaar komen.