Corona lockdown: zo zien de drukke toeristensteden er nu uit

corona lockdown header 2
Door de wereldwijde uitbraak van coronavirus zijn de straten legen dan ooit. Waar je normaal in steden als Rome, Parijs, Barcelona en Amsterdam omver werd gelopen door toeristen metselfiesticks, is het nu uitgestorven op straat. Aangezien de kans groot is dat jij nu ook thuis zit en nieuwsgierig bent hoe het er in de rest van de wereld uit ziet, hebben wij tien plekken voor je op een rij gezet.

Parijs - FrankrijkIn Parijs moet je het niet in je hoofd halen om de straat op te gaan. De 67 miljoen inwoners mogen alleen de straat op voor werk, bezoek aan een arts of boodschappen. En als je de straat op gaat moet je een speciaal formulier mee. Zo'n 100.000 agenten zijn ingezet om de burgers te controleren. Een boete kost je 135 euro!

Rome - ItaliëItalië is het zwaarst getroffen land buiten China. Misschien moest je drie keer kijken, maar dit is een foto van de Trevi-fontein, alleen dan zonder mensen.

Vaticaanstad - ItaliëHeb je het ooit zo rustig gezien bij Vaticaanstad?

Milaan - ItaliëHet beroemde plein met kathedraal Duomo di Milano is helemaal leeg.

Brussel - BelgiëOok bij onze buurtjes in België ligt het leven stil.

Nicosia - CyprusOok in Nicosia, de hoofdstad van Cyprus kun je een speld horen vallen.

Wuhan - China

Dit is de plek waar het allemaal begon. Wuhan is al sinds 23 januari in lockdown. Het ziet er daarom ook echt uit als een spookstad.
wuhan

Kaäba - MekkaDe Kaäba of Ka'aba is het centrale heiligdom van de islam en het staat in de Grote Moskee in het bedevaartsoord Mekka. Normaal gesproken lopen hier wel tienduizenden of misschien wel honderdduizenden mensen, nu kun je de witte vloer zien.

Madrid - SpanjeIn de hoofdstad van Spanje was het nog nooit zo stil. De Spaanse regering ook iedereen om thuis te blijven

Amsterdam - Nederland

[caption id="attachment_208732" align="alignnone" width="510"]

Foto: @whereistheouzo[/caption]
Struikel je niet over de hordes toeristen, shoppende studenten dan zijn het wel straatmuzikanten. De Dam is nu rustiger dan ooit, zelfs de duiven lijken zijn weg gevlogen.