Hier wil je heen: 6 x de leukste tips voor op de Azoren!

header blog azoren
De Azoren kun je wel het Hawaï van Europa noemen! Het is de perfecte plek voor een actieve vakantie, maar je kan er ook heel goed ontspannen. Ana en Raymond van Whenyoufinallygetthere delen de leukste plekken van de Azoren met je.

Dit moet je horen over de Azoren

De Azoren? Waar liggen die ook al weer? We horen je het zeggen. De Azoren is een Portugese eilandengroep en ligt in de Atlantische Oceaan.
De Azoren bestaan uit 8 onbewoonde eilanden en 9 bewoonde eilanden.
São Miguel is het grootste en meest populaire eiland. Denk aan meer dan honderd verschillende soorten groene, thermische baden, botanische tuinen, watervallen en je kunt er zelfs walvissen spotten! De natuur is hier ongelofelijk prachtig en je ziet er meer dan 100 verschillende tinten groen.

1. Poça da Dona Beja

Deze thermen zorgen voor een ideale start van je verblijf. Met meerdere baden met verschillende temperaturen is het heerlijk om te ontspannen. Het is ook mogelijk om ’s avonds de thermen te bezoeken. En met een beetje geluk, kan je genieten van een mooie sterrenhemel.
Tip:
neem oude badkleding mee want door de zwavel verkleurt je zwemkleding en krijgt het een bruine tint.

2.Terra Nostra

Terra Nostra ligt in de buurt van Poça da Dona Beja. Het is een botanische tuin met een fantastisch thermisch bad. Het ziet eruit als een sprookje. Lekker warm met een aantal hoge druk stralen voor je spieren, ideaal om verder te ontspannen.
Rondlopen door de tuin is een must.

3. Natuurlijke zwembaden bij Mosteiros en Ponta Ferraria

Alle eilanden van de Azoren kennen veel natuurlijke zwembaden. Ook in São Miguel vind je die. Het heeft iets wilds om in dit soort baden te zijn gezien het deel bad is, deel oceaan. De perfecte verkoeling.

4. Walvis spotten bij Terra Azul

Tijdens onze wereldreis hebben we geen walvis tour gedaan tot we in de Azoren aankwamen. We hebben Terra Azul uitgekozen en het kon niet beter gaan. De tour zou 2,5 uur duren, maar we zijn bijna 4 uur weg geweest.
We hebben 4 of meer walvissen gezien, dolfijnen en nog een rondje gedaan om een klein eilandje. Bij Terra Azul zijn zeer professioneel en respecteren de dieren door voldoende afstand te houden en niet te lang blijven. De gids is een bioloog.
Voor €64 (zomer) of €55 (winter) heb je een ervaring om nooit meer te vergeten.

5. Bekijk de verschillende uitzichten

São Miguel kent veel vieuwpoints. Alleen is het wel belangrijk dat je het weer in de gaten houdt. In de ochtend kan het bewolkt zijn en in de middag heb je dan toch ineens een blauwe lucht. Het weer verandert heel snel in São Miguel dus hebben ze verschillende camera's geplaatst om het weer in de gaten te houden. Via de site
kan je het weer in de gaten houden en zo jouw dag beter inplannen.
De mooiste viewpoints:
Sete Cidades, Miradouro da Ponta do Sossego, Lagoa do Fogo, Miradouro da grota do Inferno en Ribeira dos Caldeirões.

6. Geniet van de heerlijke cuisine

De keuken uit de Azoren is anders dan de Portugese keuken. Jarenlang waren de mensen uit de Azoren afhankelijk van hun eigen vangst
Zo hebben ze dus hun eigen specialiteiten gecreëerd die vooral bestaan uit vis en -vleesgerechten. Een bekend gerecht is een vis-stoofpot dat wordt bereid onder de grond.
Ze maken gebruik van de hitte onder de grond dat door de aarde wordt vastgehouden. Een andere lokale specialiteit is Alcatra
: een tradiotioneel vleesgerecht bereid in een pot van klein. Een andere absolute aanrader is bolo levedo
: een zoet plat brood dat bij elke gerecht wordt geserveerd. Zoek je nog goede restaurants? Dan moet je langs bij Tasca restaurante, Associação Agricola, Vale das Furnas e Louvre.

Waar te verblijven?

Kies voor een Airbnb of een hotel. Onze tips zijn Santa Barbara Eco Resort, waar je voor € 100,- per nacht slaapt of het iets goedkopere Hotel Verde e Mar (ongeveer € 70,- per nacht).
Heb je zin om meerdere eilanden te ontdekken van de Azoren? Ilha Terceira, Flores en Pico zijn prachtig en allemaal verschillend. Flores wordt ook wel de Hawaii van Europa genoemd, ik ben naar beide geweest en Flores is inderdaad een soort tweede Hawaii. Nog een grappig feitje: de Azoren liggen midden in de Atlantsiche Oceaan, wanneer je op eiland Flores bent ben je even ver van Portugal als van Canada!

Hoe kom je er?

Dagelijks gaan er veel vluchten vanaf Amsterdam naar de Azoren, ook kun je er voor kiezen om vanaf Portugal naar de Azoren te vliegen. Als je in São miguel bent dan is het tussen 45 min à 1,5 uur vliegen van het ene naar het andere eiland.
VIND JE OOK LEUK:
DIT MAG JE NIET MISSEN: 12 X DE LEUKSTE TIPS VOOR OP IBIZA