7 x waarom je een weekendje naar Den Haag moet gaan

denhaagg
Ben jij het ook helemaal zat om altijd weer maanden te moeten sparen voordat je toffe stedentrip kunt maken? Je hoeft niet altijd uren te vliegen voor een weekendje weg. Ook Nederland heeft een aantal leuke steden zoals Den Haag waar je je prima kunt vermaken. Duskâp nâh(Dit is Haags voor kappen nou) met zeuren over te weinig geld voor een leuke stedentrip.

HISTORIE OFZO

We kennen Den Haag natuurlijk allemaal vanwege de politieke historiebla bla bla…maar er is nog veel meer dan alleen de politieke kant. Zo is Den Haag één van de beste steden om te shoppen, naar het strand te gaan, terrasje te pakken of lekker te eten. En in de winter hebben ze nog een aantal extra coole events. Klinkt toch net iets leukers dan de Eerste Kamer bezoeken en mogelijk Mark Rutte tegenkomen. Neem voorbeeld aan restaurants zoals de Stan & Cowaar je heerlijk even kan opwarmen met een speciale koffie (of een cocktail) na het shoppen.

THE STUDENT HOTEL

Gaat jouw innerlijke student ook nog lang niet dood, dan is The Student Hotel de perfecte plek voor jou om te overnachten. Het hotel wordt zo ongeveer bestuurd door studenten, reken dus op veel gezelligheid. In het modern ingerichte hotel zijn veel openbare ruimtes waar je spelletjes kan spelen of gewoon een drankje kan doen. Ze hebben aan alles gedacht, want mocht je een wilde nacht in petto hebben? Dan liggen er alvast condooms voor je klaar onder het nachtlampje. Verwacht hier trouwens geen karig studenten ontbijtje. Het lopend buffet ligt vol met luxe broodjes, smeersels, fruit, champagne (!) en voor de liefhebbers is er ook nog een echt Engels ontbijt inclusief bonen, ei en bacon (wel handig om een kater te overleven).Mocht je het hotel nou zo gezellig vinden? Er worden kamers verhuurd voor maximaal een jaar, zodat jij er lekker als eeuwige student kan blijven wonen.
[caption id="attachment_189827" align="alignnone" width="510"]

The Student Hotel[/caption]
DIT VIND JE OOK LEUK: 6 TYPE VRIENDEN WAARMEE JE VAKANTIES BOEKT

WINTERSPORT AAN ZEE

We snappen dat je in de winter niet heel veel hebt te zoeken op het strand van Scheveningen. Maar tijdens de koude maanden is de Haagse badplaats dé plek voor jawel: een wintersport ervaring aan zee. Verwacht geen skipistes, maar een 600 m2 grote schaatsbaan 'Kurhausplein on ice'. Perfecte plek voor een date. Ben je niet zo'n schaatsfanaat? Van begin december tot half januari kun je op het strand naast de pier coole ijssculpturen bewonderen.

ROND CRUISEN OP GOUDEN FIETSEN

Wat is nou beter dan een oudhollandse kroeg? Een oudhollandse kroeg waar je gouden fietsen met kerstlampjes kan huren! Voor een verjaardag, vrijgezellenfeest of een ander uitje zonder reden. Het is een van de oudste cafés in Den Haag en dus ook met de heerlijke foute Nederlandse muziek en cultuur overgoten (1878). Bij Cycle and the Citykun je een unieke fietstour fixen. Terwijl je als een prins(es) rondfietst op een gouden fiets versierd met lichtjes ontdek je op een grappige manier de Haagse cultuur én hotspots.

MADURODAM

Grote kans dat je dit pretpark nog kent van vroeger, maar toen was jezelf ook niet niet zo groot en heb je het waarschijnlijk heel anders ervaren. Dus genoeg reden om opnieuw dit wereldberoemde park te bezoeken. De stad van miniaturen is perfect als je je topografie wilt testen of net wilt doen alsof je heel Nederland in 1 x hebt gezien. Oh en met een bezoekje aan Madurodam verricht je indirect ook nog een goede daad. Madurodam schenkt jaarlijks zijn opbrengsten (tussen de 600.000 en 1 miljoen euro) aan goede doelen voor kinderen.

LEKKER STEPPEN

Hou je niet van lopen en zijn gouden fietsen niks voor jou? Dan is er ook nog de optie om op elektrische stepjes iedereen de pleuris te laten schrikken want wat gaan deze hard. Zeker met een Gluhweïn naar achteren gegooid
zie je Den Haag op deze manier vrij snel. Ook is er nog een derde optie, een 60 jaar oude tram. Deze verbindt het centrum van Den Haag met het strand van Scheveningen. Een extra tip is dat deze op speciale dagen afgehuurd kan worden: top idee voor een vrijgezellen feestje. Er zijn dus genoeg opties buiten het lopen om om jezelf te vervoeren in de hofstad.
[caption id="attachment_190489" align="alignnone" width="510"]

The Student Hotel[/caption]
Dus, Den Haag heeft veel meer te bieden dan wij dachten. Het is een stad vol met verassingen hier en daar die zeker het beleven waard zijn. Ook is het een echte aanrader voor een gezellig dagje weg met de familie rond de kersttijd. Want wie wil er nou niet met een glühweintje en een worst, op een gouden fiets mét kleurrijke lampjes langs alle Haagse terrasjes cruisen?

DIT VIND JE OOK LEUK: WAAROM JIJ EEN SUGARDADDY NODIG HEBT