Shine, shine, shine: bezoek GLOW Eindhoven voor een magische avond

glow travel header blog
Overal in Nederland wordt het supervroeg donker, maar in Eindhoven blijft het langer licht deze week. GLOW Eindhoven is namelijk begonnen en dat is zeker een bezoekje waard.

GLOW Eindhoven

Ieder jaar wordt Eindhoven omgetoverd tot échte lichtstad met het evenement GLOW. Dit jaar vindt het lichtkunstfestival plaats van 6 tot en met 13 november. De 2021 editie heet Moved by Light en vindt - in tegenstelling tot eerdere edities - plaats op vier verschillende locaties. Zo zijn er in het Centrum, op Strijp S/ Strijp T, bij Campina en op het terrein van de Technische Universiteit van Eindhoven allerlei lichtkunstwerken te vinden. De gebieden zijn afzonderlijk van elkaar te bekijken en je kunt er dus ook voor kiezen om meerdere dagen uit te trekken voor dit evenement in plaats van één dag. Je kunt lopen van de ene naar de andere locatie, dan kom je meteen aan je stappendoel van de dag, maar je kunt ook gratis (!) een fiets huren om jezelf te verplaatsen.
Ook zijn er op twee locaties in Eindhoven satellietprojecten te bewonderen: Nuenen en op de High Tech Campus Eindhoven. Op de eerste locatie vind je de bekende zonnebloemen van Hugo Vrijdag en Gu Yeliang bij de molen in Nuenen. Op de tweede locatie is een water- en lichtshow te bewonderen die ontworpen is door het Franse gezelschap Aquatique Show.
LEES OOK: