Katsjing! Deze leuke shopsteden in Nederland wil je bezoeken

shopsteden travel header blog
Heb je onze hoofdstad inmiddels helemaal uitgespeeld als shopstad? In dit lijstje vind je 7 andere leuke shopsteden in Nederland waar je heerlijk met je geld kunt smijten. Bye, bye money!
Deze shopsteden in Nederland zijn ideaal om tijdens de herfstvakantie te bezoeken.

7x leuke shopsteden in Nederland

#1. Utrecht

Net als Amsterdam heeft Utrecht superleuke straten vol winkeltjes aan de grachten. Vanuit het Centraal Station loop je zo de gezellige en sfeervolle stad binnen. Klaar met shoppen? Er zijn genoeg leuke tentjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Is het waardeloos weer? Bezoek dan eens Hoog Catharijne in plaats van het centrum.

#2. Eindhoven

In de Lichtstad van Nederland kun je prima shoppen. Het centrum is groot en er zijn verschillende winkelgebieden waar je je kunt vermaken. Zo kun je op de Heuvel shoppen, maar ook gewoon rondlopen door de stad zelf. Van een enorme Primark tot een MediaMarkt: Eindhoven is van alle winkels voorzien.

#3. Den Bosch

Den Bosch is van alle markten thuis; je vindt er leuke conceptstores, schattige boetiekjes, maar ook de grote winkels zoals ZARA en H&M. Vanaf de markt kun je verschillende grote en kleine straatjes vol winkels inlopen. In deze bourgondische stad móét je natuurlijk pauzeren met een echte Bossche Bol. Yum!

#4. Leiden

Leiden is een echte studentenstad vol mooie grachten en leuke winkels. De binnenstad bestaat uit een paar grote winkelstraten met bekende merken, maar ook kleinere boetiekjes. Dwaal heerlijk door de stad en laat je verrassen door de kleine steegjes. Have fun!

#5. Maastricht

Maastricht is voor de mensen uit de Randstad misschien een eindje reizen, maar het is zeker de moeite waard. De stad heeft een prachtig centrum met onder andere het Vrijthof en de Markt. Er zijn een hoop winkels en een overdekt winkelcentrum: Entre Deux. O, vergeet geen Limburgse vlaai te eten tijdens je shopdagje!

#6. Zwolle

Misschien denk je niet per se aan Zwolle als je aan leuke shopsteden in Nederland denkt, maar toch hoort deze stad in het rijtje thuis. In de prachtige oude stad vol monumentale panden en karakteristieke gebouwen kun je namelijk heerlijk shoppen. Van grote winkelketens tot aan leuke vintagewinkels: je vindt alles in Zwolle.

#7. Alkmaar

Cheeselovers kunnen hun hart ophalen in Alkmaar, want in deze kaasstad kun je (natuurlijk) heerlijke kazen inslaan. Ook Alkmaar heeft prachtige grachtenstraatjes inclusief leuke winkels en restaurants. Bezoek bijvoorbeeld eens de Langestraat of de Laat: hier kun je shoppen till you drop.
LEES OOK: