Here comes the sun: 6x zonnige vakantiebestemmingen in de winter

vakantiebestemmingen travel header blog
Regen, grijze lucht en vroeg donker; we kijken absoluut niet uit naar de winter... Gelukkig kun je dit koude kikkerlandje ontvluchten en op vakantie gaan. Dit zijn leuke, zonnige vakantiebestemmingen voor in de winter. De zon schijnt natuurlijk in heel veel landen in de winter, maar wij hebben zes mooie, zonnige vakantiebestemmingen voor je uitgekozen.

6x zonnige vakantiebestemmingen in de winter

#1. Marokko

Marokko is een prachtig land dat aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee ligt, dus als je op zoek bent naar een strandvakantie is dit de place to be. Maar Marokko is veel meer dan dat, want met haar prachtige badplaatsen, mooie natuur en mediterraan klimaat is het prima vertoeven in de wintermaanden. De temperatuur is niet te heet in deze maanden: rond de 20 °C.

#2. Turkije

Turkije mag niet aan ons lijstje vakantiebestemmingen met winterzon ontbreken. Hoewel het voor echte warme temperaturen misschien niet de beste locatie is, schijnt de zon er genoeg in de wintermaanden. Toch is er in Turkije veel kans op regen in de winter, dus als je echt van de zon wilt genieten, kun je je tripje het beste in de maand november plannen. Turkije heeft prachtige kustplaatsen zoals Antalya en Side waar genoeg te zien is.

#3. Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen maar op 4,5 uur vliegen, dus geen wonder dat veel Nederlanders hun herfst- en wintervakantie graag besteden op Gran Canaria, Tenerife of Fuerteventura. De temperatuur is er heerlijk en er valt weinig regen. Ideaal toch? Kies verblijven in het zuidoosten, want daar is de meeste kans op zon. Haal die korte broeken en sexy jurkjes maar uit de kast, want het kan hier best weleens 25 °C worden.

#4. Egypte

Egypte heeft een prachtige natuur én een heerlijk, warm woestijnklimaat. Vooral in november is de temperatuur aangenaam: zo'n 26 °C! Niet zo hoog als in de zomer (gelukkig maar, anders zou je smelten), maar warm genoeg. In Egypte zijn genoeg mooie badplaatsen die je kunt bezoeken zoals El Guna, Marsa Alam en Hurghada. Heb jij al geboekt?

#5. Kaapverdië

Op nummer vijf in ons winterzon vakantiebestemmingen lijstje staat Kaapverdië. Kaapverdië is zo'n zes uur vliegen, ligt voor de westkust van Afrika en bestaat uit tien verschillende eilanden. Het ligt zuidelijker dan de Canarische eilanden waardoor de temperatuur er ook warmer is. Het is hier in de winter gemiddeld tussen de 25°C en 30°C, dus als je helemaal klaar bent met het grauwe Nederland, is dit the place to go.

#6. Curaçao

Voor Curaçao moet je iets langer in het vliegtuig zitten - zo'n 9 uur -, maar dan heb je ook wat. In november valt er meer regen dan in de andere wintermaanden, maar het is er heerlijk vertoeven. De temperaturen zijn er namelijk rond de 30°C. We repeat: 30°C! Trek die bikini maar aan en boek je vakantie naar ons eigen koninkrijk, want hier wil jij zijn deze winter.
LEES OOK:
7 X DE LEUKSTE PLEKKEN OP CURAÇAO Beeld: RUMAG Travel & Unsplash