Dit wil je zien: 8x de mooiste watervallen van Europa

watervallen travel header blog
Het is tijd om die vakantiedagen in te wisselen en te gaan genieten van de prachtige natuur in het buitenland! Bezoek eens een van deze mooie watervallen in Europa!

1. Plitvice meren - Kroatië

Op nummer één staat deze - inmiddels wereldberoemde - locatie in Kroatië. Dit natuurgebied met watervallen is meerdere keren uitgeroepen tot allermooiste van Europa. Het nationale park bestaat uit zestien verschillende meren en een heleboel watervallen, dus er is genoeg te zien. Eén nadeel: het is helaas een gevalletje kijken, kijken, niet zwemmen. Maar wat ons betreft alsnog de moeite waard!

2. Fairy Pools - Schotland

De naam zegt het al: deze waterval is magisch mooi. Maar de Fairy Pools in Schotland mogen dan wel prachtig zijn, het water is helaas ijskoud. Sommige dare devils durven het aan om erin te zwemmen, maar als jij liever in een warm water bad duikt, dan is dit misschien niet the place to be.

3. Rijnwaterval - Zwitserland

Een vakantie naar Zwitserland op de planning staan? Bezoek dan de enorm brede Rijnwaterval. De waterval is zo'n 150 meter breed en als de sneeuw in de zomer smelt, komt deze gesmolten sneeuw, oftewel een shitload aan water, naar beneden. Je kunt de waterval bewonderen vanaf platforms aan beide kanten van de rivier of met een bootje die je richting de rots brengt.

4. Gullfoss waterval - IJsland

IJsland staat bekend om haar prachtige natuur. Naast vulkanen en geisers heeft het meest westelijk gelegen land van Europa ook enorm veel watervallen. Daar is de Gullfoss waterval er eentje van. De bijnaam van deze waterval is de Gouden Waterval, want wanneer de zon in het water weerkaatst, krijgt het water een mooie, gouden kleur. Soms kun je zelfs regenbogen spotten!
LEES OOK:

5. Bigăr waterval - Roemenië

De Bigăr waterval wordt soms gezien als de meest indrukwekkende waterval ter wereld en wij snappen wel waarom. Het water stroomt uit de rots via het prachtige, groene mos in kleine straaltjes naar de rivier. Helaas is afgelopen zomer een groot deel van de rots ingestort, dus misschien kunnen we beter genieten van de mooie foto's in plaats van geld te spenderen aan een vliegticket.

6. Thermen van Saturnia - Italië

Met hun warme, helderblauwe water zijn deze prachtige mini watervallen de perfecte locatie om tot rust te komen na een drukke werkweek. Dan moet je alleen wel even een vliegticket naar Toscane boeken, maar dat heb je er wel voor over. Toch?

7. Watervallen van Coo - België

Wil je wat dichterbij huis blijven? Ga dan eens naar de Ardennen! In dit natuurgebied vind je de watervallen van Coo; een van de bekendste bezienswaardigheden van België. Deze Cascade de Coo is ongeveer 15 meter hoog, dus het is maar goed dat de kajaktochten uit de buurt niet via deze watervallen naar beneden gaat...

8. Salto do Cabrito - Portugal

Eigenlijk stelt deze waterval niet veel voor als je naar de zielige hoeveelheid water kijkt die naar beneden gevallen komt. Gelukkig is het gebied eromheen prachtig. Zwem in het warme (!) water richting de miniwaterval of geniet gewoonweg van het uitzicht tijdens je wandeling/rit ernaartoe.
LEES OOK: