10x typische souvenirs die je ooit meegenomen hebt uit het buitenland

souvenir travel header blog
Of het nou voor jezelf, je moeder of je opa was; deze tien souvenirs heb je waarschijnlijk ooit in het buitenland gekocht. Souvenirtjes zijn een leuke herinnering aan (meestal) een mooie vakantie en een echte musthave. Toch?
Dat die souvenirs vervolgens achterin de kast of onderin de la belanden, is niet noemenswaardig...

10x souvenirs uit het buitenland

#1. Sleutelhangers

Admit it, ook jij hebt ooit een sleutelhanger gekocht in het buitenland. Het liefst wilde je er eentje met een naam, maar jammer genoeg kennen ze de namen Floor en Piet niet in Spanje...

#2. Koelkastmagneten

Grote kans dat je minimaal één koelkastmagneet in het buitenland gekocht hebt en er daarna achter kwam dat je een inbouwkoelkast hebt en hij dus helemaal niet blijft plakken. Gelukkig is je verwarming wel magnetisch.

#3. Sneeuwbollen

Leuk hè, die sneeuwbollen met glitters en een bezienswaardigheid van het land in het midden? Tof op het moment dat je het kocht, maar vervolgens kijk je er nooit meer naar om en staan ze nu stof te happen op een plank in je kamer.

#4. I <3 ...

Als je in Parijs, Madrid of Londen geweest bent, is de kans 99,99% dat je daar iets gekocht hebt met I #5. Boze oog
Een armbandje, sleutelhanger, ketting of misschien wel een dromenvanger: waarschijnlijk heb jij minimaal één souvernir met het boze oog in huis. Het oog zag er zo mooi uit en beschermt je tegen het kwaad, dus die kon je niet laten hangen in het Turkse souvenirwinkeltje.

#6. Olijfolie

Of het nu een fles olijfolie is of bodycrème met olijfolie; als je in Griekenland of Italië geweest bent, mag je gewoon niet vertrekken zonder olijfoliesouvenirs. Hoeveel buitenlandse olijfolie heb jij al gekocht?

#7. Handgeschilderd aardewerk

Want die handgeschilderde aardewerkproducten zoals een mooie schaal of leuk bordje staan toch enig in je interieur? Of je die asbak nou gejat of gekocht hebt, dat maakt niet veel uit...

#8. Drank

Ouzo, limoncello of een of ander vaag zelf gebrouwen likeurtje; drank uit het buitenland mag niet ontbreken op dit lijstje vol souvenirs.

#9. Tas

Of het nou een neppe Louis Vuitton-tas uit Turkije was of een leuk rieten tasje van de hippiemarkt; jij hebt sowieso een tas uit het buitenland in je collectie. En, hebben we gelijk?

#10. Sieraden

Van armbanden tot aan enkelbandje met kralen en van vriendenkettinkjes tot aan oorbellen: iedereen heeft een van deze (of meerdere) sieraden gekocht in het buitenland.
LEES OOK: