Afstrepen maar: deze vakantietypes kom je in bijna iedere vriendengroep tegen

vakantietypes travel header blog
Ga je op vakantie met een echte feestliefhebber of bezoekt jouw vriend(in) liever een saai kerkje in de grote stad? Er is een hele grote kans dat je de volgende vakantietypes allemaal tegenkomt in jouw vriendengroep.

Welke types zitten er in jouw vriendengroep?

#1. De party animal

Vaak zitten er meerdere party animals in een vriendengroep en dat is maar goed ook, want als je de enige bent die wil feesten, is er geen bal aan. Appelhof en Lloret de Mar zijn misschien verleden tijd, maar deze vakantietypes willen wel graag naar een bestemming waar genoeg te feesten valt.

#2. De cultuursnuiver

De folders bij de ingang van het hotel zitten al voordat je er erg in hebt in de tas van dit vakantietype. Op vakantie gaan draait bij deze persoon om het bezoeken van bezienswaardigheden. Ieder kerkje wordt bezocht en het liefst worden ook de meeste musea afgestreept. Cultuursnuiven is een echte must!

#3. De luxepoes

Dit type gaat het liefste op vakantie naar een all-in resort. Grote kans dat de rest van de vriendengroep dat niet per se ziet zitten en de luxepoes moet settelen for less. Och, aan budget vaak geen gebrek, dus dan bestelt diegene toch gewoon een lekkere en dure fles wijn om het verdriet weg te drinken? We totally get it.

#4. De foodlover

Deze vriend(in) uit je vriendengroep is in Nederland al een echte vreetzak, maar in het buitenland al helemaal. Plaatselijke tapas, vreemde vissoorten en heerlijke lunchgerechten: deze persoon wil het allemaal uitgeprobeerd hebben. Niks alleen maar Hollandse kost, heel-de-wereld-kost zul je bedoelen!

#5. De natuurliefhebber

Groene parken, kleurrijke bloementuinen en prachtige stranden, ze worden allemaal bezocht door deze natuurliefhebber. Een foto maken in de botanische tuin mag niet ontbreken op het vakantieprogramma, want deze persoon is een echte natuurliefhebber.

#6. De YOLO'er

Bungeejumpen in een vreemd land, met een quad door de heuvels racen en allerlei spannende, plaatselijke delicatessen uitproberen: deze persoon leeft op vakantie alsof 'ie niks te verliezen heeft. Geen activiteit is te gek en geen eten te vreemd. Je leeft tenslotte maar één keer, right?
LEES OOK: