Zo spaar je voor een droomvakantie!

header blog droomvakantie e1591696351303
Relaxen op een tropisch oord, terwijl je cocktails drinkt uit een kokosnoot. Of misschien kies je wel voor een avontuurlijke roadtrip ? Juist in deze tijd verlang je misschien nog meer naar een ultieme droomvakantie. Maar hoe kom je in godsnaam aan al dat geld voor zo'n droomvakantie? Met deze tips heb je straks veel makkelijker de perfecte vakantie bij elkaar gespaard.

1. Stel een doel

Snel sparen begint met slim sparen. Maar hoe doe je dat? Je moet wel een beetje realistisch blijven en van te voren duidelijk een doel stellen. Waar wil je voor gaan sparen? Stel je wilt sparen voor een vakantie naar Australië, dan gaat het je niet lukken om binnen nu en twee maanden je droomvakantie bij elkaar te sprokkelen.
Maak alvast een planning en bedenk van tevoren hoeveel je per maand moet sparen. Wees eerlijk naar jezelf. Stel je moet elke maand 100 euro apart zetten, dan kun je minder uiteten en minder nieuwe kleding kopen. Heb je dat er voor over?

2. Maak een overzicht

Sparen is eigenlijk heel simpel: meer verdienen en minder uitgegeven. Maar dat is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer in kaart te brengen hoeveel geld er maandelijks binnen komt en hoeveel geld je uitgeeft. Wees eerlijk naar jezelf en schrijf alles op. Zo krijg je inzicht in uitgavepatroon en kun je ook beter inschatten welke uitgaves wel of niet nodig zijn. Wees eerlijk: zijn al die koffietje to-go echt nodig? Gelukkig gaat sparen in deze tijd iets makkelijker omdat de opties om ergens naar toe te gaan een stuk kleiner zijn.
DIT VIND JE OOK LEUK: 6 x DE MOOISTE AIRBNB'S WERELDWIJD

3. Besparen

We hebben vaste lasten waar we helaas niet onder uit kunnen. Wil je meer geld overhouden aan de maand dan zul je minder moeten uitgeven. Bedenk bijvoorbeeld al van te voren wat je nodig hebt als je boodschappen gaat doen en haal verder niks anders, pak de fiets ipv de auto of OV, koop kleding in de sale (alleen als je echt iets nodig hebt).

4. Verzin een manier om extra geld te verdienen

Mocht je nou toch niet genoeg over hebben om te gaan sparen voor die droomvakantie, dan is er nog een mogelijkheid om aan wat meer geld te komen. Want naast je baan kan je ook nog wat bijverdienen met bijvoorbeeld spullen en kleding verkopen, een kamer verhuren, klusjes, bijles geven, oppassen noem het maar op. Verkoop je spullen via Markplaats, Facebook of een app als Vinted .

5. Open een spaarrekening bij een andere bank

Je kent het wel, je staat in de winkel en hebt net te weinig geld voor die ene broek. Voor je het weet boek je heel snel iets over van je spaarrekening. Met 2 drukken op de knop is het al geregeld. Als je een spaarrekening opent bij een andere bank ben je minder snel geneigd om snel geld over te boeken.

6. Zet je extraatjes direct op zij

Vakantiegeld, belastingteruggave, verjaardagsgeld een dertiende maand: zet deze bedragen direct over naar je spaarrekening. Zelfs als je een lager inkomen hebt, kun je zo toch nog geregeld een bedrag apart zetten.

7. Vertel je omgeving dat je aan het sparen bent voor een droomreis

Als je bezig bent met sparen dan is het natuurlijk niet leuk als je regelmatig etentjes moet afzeggen omdat je geen geld hebt. Stel je vrienden en familie op de hoogte van je spaardoel. Ze kunnen er rekening mee houden en zo hoef je niet elke keer uit te leggen waarom je even zuinig aan het doen bent. Het kan ook helpen om met andere mensen over je spaardoelen te praten. Misschien hebben zij nog handige bespaartips.
Als je deze stappen volgt (en je er ook aan houdt) dan gaat sparen een stuk makkelijker zijn. En ja, je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Maar bekijk het maar zo: na al dat harde werken kan je wel eindelijk je droom vakantie betalen! Have fun!
DIT VIND JE OOK LEUK: 8 X DE LEUKSTE VIRTUELE ATTRACTIES