(Ex-)Ajacieden reageren massaal op ontslag Sven Mislintat

image 2023 09 25 145458
Gisteren maakte Ajax bekend dat zij Sven Mislintat hebben ontslagen. Na teleurstellende resultaten gaat de club uit Amsterdam niet meer verder met de Duitser. Veel (ex-)spelers hebben de post van Ajax geliket.

Ontslag Mislintat

Van de spelers van Ajax hebben Brian Brobbey en Steven Bergwijn het bericht geliket. Ook ex-Ajacieden als Noa Lang, Owen Wijndal, Daley Blind, Calvin Bassey en Dusan Tadic lijken aan te geven dat ze blij zijn over het vertrek van de veelbesproken directeur voetbalzaken Sven Mislintat.
Ajax plaatste het bericht in het Engels op Instagram. Het was een korte boodschap: “Ajax heeft per direct de samenwerking met directeur voetbalzaken Sven Mislintat beëindigd. Het gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie is de reden voor dit besluit.”
image 2023 09 25 145718

Chaos in Amsterdam

Gisteren was er grote chaos bij rondom de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (0-3). Buitenlandse media schrijven vol afschuw over de ongeregeldheden rond de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De pers is niet alleen verbaasd over de sportieve neerval van Ajax, maar ook vooral over de algehele chaos bij de Amsterdamse club.
“Chaos in Amsterdam. Het haatduel is opnieuw geëscaleerd”, schrijft het Duitse BILD. “Supporters van Feyenoord waren niet welkom en toch liep het volledig uit de hand. In de avond leidde alles tot het ontslag van technisch directeur Sven Mislintat.”
“Grote chaos als de Ajax-boeven gaan rellen en het stadion molesteren. Ajax is een vechtclub geworden”, schrijft het Engelse The Sun. “Anarchie in Amsterdam”, stelt The Daily Mail. “Het waren lelijke beelden, zowel binnen als buiten de Johan Cruijff ArenA.”
Het Franse L’Équipe denkt dat de gifbeker voor Ajax nog niet leeg is. “De Klassieker zorgde in Nederland voor de schok van het weekend. De incidenten op en naast het veld zijn talloos. Niets wijst erop dat de ommekeer aanstaande is.”

↡ Bekijk hier de video ↡