Skip to main content

De komende dagen blijft de temperaturen nog wel even stijgen en er is straks echt sprake van een hittegolf. De temperatuur kan oplopen tot 37 graden (what). Ja, allemaal leuk en aardig als je ergens op een bootje in de oceaan dobbert of een privé zwembad hebt, maar anders is die bloedhitte toch gewoon hartstikke irritant?

Zweet overal!

Zweetoksels, zweetbillen, zweetboobies, zweet op je rug en zelfs je knieën zijn bezweet. Zweet overal! Het stink, het plakt en wat dacht je van de zweetvlekken in je kleding.

Wtf doe je aan?

Over kleding gesproken, wat moet je in godsnaam uit de kast trekken met deze warmte. Een spijkerbroek is veel te heet en door de warmte zwel je vaak op, waardoor die spijkerbroek ook ineens loeistrak zit. Leuk een donkergroen shirt aan? Daar zie je zweetvlekken in. Sneakers met sokken? Waarom zou je dat doen? Eigenlijk wil je niets anders dragen dan zwemkleding, maargoed om nou in je bikini naar de supermarkt te gaan is ook weer zo’n ding.

Coupe du dweil

Zelfs je haar heeft het zwaar te verduren, door het zweet is een model ver te zoeken. En grote kans dat je haar de hele tijd gaat pluizen door de hitte. Geen coupe du soleil dus maar coupe du dweil.

Dag nachtrust

Ramen open, ventilator aan, pyjama uit en alsnog voelt je slaapkamer als een subtropisch zwembad. Net op het moment dat je de hitte eindelijk de baas bent, komt er een leger aan muggen voorbij en lig je daar weer de hele nacht wakker van.

Zelfs de kaas gaat zweten

Je weet dat je het echt te heet hebt als je zelfs geen zin meer hebt in eten. Met die hitte smaakt eten eigenlijk niet eens lekker meer. Van alcohol en koffie krijg je alleen nog maar meer dorst. Het enige wat helpt is water drinken, maar dan zit je dus ook de rest van de dag op de wc (wel lekker koel).

Levend verbranden

Zelfs als je je in smeert met factor 50 is het nog mogelijk om te verbranden. Je bent dus de hele dag bezig met insmeren, insmeren en nog eens insmeren om te voorkomen dat je er bij loopt als een kreeft.

0,0 energie

We begrijpen ineens heel goed waarom mensen in Zuidelijke landen een siësta houden. Zelfs de trap op lopen kost te veel energie. Wie is er ook de hele dag door lamlendig?

Thuiswerken is een drama

Je mag van geluk spreken als je op een kantoor met airco werkt, maar anders is het toch echt wel een kwestie van overleven. Je laptop raakt verhit, telefoon verhit, jij verhit. Er zit maar een ding op en dat is een dag vrij nemen.

Terrasje pakken = wespen attack

Een terrasje pakken is over het algemeen altijd een heel goed idee, maar hoe hoger de temperaturen hoe meer wespen op het terras.

Het OV is een drama

Met een mondkapje is alles sowieso een stuk warmer, maar een mondkapje is het helemaal niet te doen. Ondertussen zit je ook nog de zweetlucht van de mensen naast je te inademen.

Resting bitch face

Je kijkt de hele tijd boos want zelfs met een zonnebril is dit zonlicht nog te fel.

Alles plakt

Met je zweetbillen vastgeplakt aan de stoel, het zand op het strand blijft plakken, je kleding blijft plakken. Bah, alles blijft plakken!
Nog 46 dagen en dan is het herfst!
DIT VIND JE OOK LEUK: VOORDELEN VAN NIET OP VAKANTIE GAAN