Van Michelin-ster gerechten tot combinaties waar je spontaan misselijk van wordt. Voorgerecht tot nagerecht, Fleur gaat wekelijks koken met een behoorlijke dosis frustratie. Deze week:
Deep Fried Special: gefrituurde augurken en uien-bloemen.

What?! Ook benieuwd hoe je deze snacks kunt maken?

Gefrituurde augurken

Wat hebben we nodig?

Een vette pot met augurken
Nog een pot met augurken
Een ei
Zout en peper
Knoflookpoeder
Thaise green curry poeder
Bloem
Panco kruimels (Moeilijk woord voor Japans paneermeel)
Olie

Start

Tip 1: ,,Ik denk dat het eerst handig is om de teringzooi in de keuken op te ruimen. Ik hou van koken in reinheid.

Tip 2: ,,Wat doen we met het koken? Het haar omhoog. Dat is heel belangrijk.”

Stap 1: Vul de pan met olie en verhit tot 180 graden

Stap 2: Snijd de augurk in vieren (in de lengte)

Extra tip: zorg dat je iemand in huis hebt om de pot augurken open te maken.

Stap 3: Mix de bloem in een bakje met peper, zout, knoflookpoeder en Thaise groene currypoeder, dan mixen mixen misen. Kluts in een ander bakje het ei en in weer een ander bakje vul je met panko.

Stap 4: Wentel de augurk door de bloem, het ei en de panka. Dan zijn de augurken (en waarschijnlijk ook je handen gepaneerd).

Stap 5: Frituur goudbruin

Eindresultaat

Fleur: Het is echt niet slecht! Als je een goede hap neemt is het echt lekker…

Erik: ,,It looks like shit.”
Fleur: ,,Ja, maar weet je waar het heen gaat hangen ook geen schilderijen. Daar snap jij natuurlijk niks van!”

DIT VIND JE OOK LEUK: RUMAG KOOKCOLLECTIE

Bloem-uien

Boodschappen:

Een grote ui
Bloem
Cayennepeper
Paprikapoeder
Zout en peper
100 mil melk
Olie (want we gaan frituren met die olie)

Bloemen-uien

Start
Fleurstratie: ,,De bloemen uien zijn een vrij lastige opgave heb ik gehoord van mijn bronnen. Mijn bron is Erik.”

Stap 1: Schil de uien, maar houdt het kroontje, zodat alle rokken aan elkaar blijven.

Fleurstratie: Altijd als je naar kookshows kijkt heeft iedereen altijd zo’n vlijmscherp mes en die van mij zijn altijd bot.

Stap 2: Snijd een centimeter van de kroon in, zodat je een bloem krijgt. Pas op voor de onderkant. (Niet aankomen!) Haal eventueel met een meloen snijder de kern eruit zodat je hier later je dip in kunt plaatsen.

Fleurstratie: ,,Waar ik echt een pishekel aan heb is het snijden van uien.”

Stap 3: Pas op met olie! Want ander kan de pan overkoken en dan kan het huis afbranden! (Fleur: alsof ik een of andere kernbom in het huis heb gestopt.)

Eindresultaat:

Erik: ,,Het smaakt eigenlijk hartstikke goed.”
Fleur: ,,Ik hou niet van augurk..”
Fleur: ,,Maar ik zie een patroon. Het ziet er niet uit, maar het smaakt prima.”

DIT VIND JE OOK LEUK: CHEFFIN ONDERKIN T-SHIRT

Snap je er nog steeds geen ene fuck van? Kijk dan gewoon lekker de video.

DIT VIND JE OOK LEUK: FLEURSTRATIE: RECEPT DESSERT PIZZA