Van Michelin-ster gerechten tot combinaties waar je spontaan misselijk van wordt. Voorgerecht tot nagerecht, Fleur gaat wekelijks koken met een behoorlijke dosis frustratie. Deze week: zalm met witte chocoladesaus.

,,Deze week gaan even het duistere pad afdwalen. Ik heb mij laten adviseren door een chef-kok en hij gaf aan dat er een recept bestaat met zalm en witte chocoladesaus. Erik is nu al enthousiast over het proefgedeelte!

Wat hebben we daarvoor nodig?

Ui
Garnalen
Droge visbouillon
Bloem
Witte chocolade
Zalmfilet
Vis Fond
Pinot Grigio

Fleurstratie: ,,Erik heeft zo net mijn vintage glazen laten vallen. Glaasje kapot en ik brak ook even.”

Een uur later. ,,Het is weer goed. Niet elke relatie gaat over gebakken ei en roze koeken.” (?)

Wat moet je doen?

Stap 1: Snijd de halve ui fijn
Stap 2: Rasp ongeveer 20 à 30 gram witte chocolade fijn.
Stap 3: Bak de zalm, haal de zalm daarna uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Stap 4: Doe een eetlepel van de droge visbouillon in de pan. Mix de bloem met een beetje koud water voordat het warm is. Anders gaat het klonken en dan je het weg flikkeren. Roer het vervolgens goed door.

Fleurstratie: ,,Om heel eerlijk te zijn, ik denk nu al dat dit echt niet te vreten is.”

Stap 5: Blus dan de pan met een witte glas wijn.
Stap 6: Gooi de gesneden uit erbij en laat de boel al roerend ff doorkoken
Stap 7: Vervolgens flikker je de visfond erbij. Doe dan de saus door een zeef in een klein pannetje en zet het terug op het vuur.
Stap 8: Als de saus dan eindelijk aan het koken is doe je er de witte chocolade bij. Maak het af met wat garnalen en presenteer de zalm op het bord met de saus.

Fleurstratie: ,,Nou het ziet erop zich heel goor uit inderdaad.”

DIT VIND JE OOK LEUK: RUMAG KOOKSCHORT

Eindresultaat:

,,Even een statement vooraf. Dit is de eerste keer dat ik echt heel bang ben om iets te proeven.

Erik begint te kokhalzen: ,,Het is focking smerig. Het is een visachtige chocoladesmaak. Het is echt vies!”

Fleur: ,,Oh ik ben mega bang nu. Is het echt zo erg? Ik zweet helemaal.”

Een hap later

Fleur: ,,Nou ik vind er niks mee aan de hand.”

Fleur: ,,Het is vrij duidelijk. Erik vond het gore meuk. Ik vond het niet goor maar mijn maag begint nu wel een beetje pijn te doen.”

DIT VIND JE OOK LEUK: KIP MET 40 TENEN KNOFLOOK

Benieuwd hoe het er aan toe ging in de keuken? Check de video dan gewoon nog even.