We weten allemaal hoe lekker het is om jezelf helemaal de klote in te zuipen en te vergeten hoe kut je leven eigenlijk is. Maar wanneer die kater op maandag nog niet over is, is het toch minder lekker.

Thuis aangekomen om 21:02 na het uit de hand gelopen paasontbijt bij schoonpa en -ma voel je de bui al hangen, de wc en jij hebben een date vannacht. Je rent als een idioot naar de wc om er vervolgens precies naast te kotsen. Moet je het verdomme ook nog eens schoonmaken. Daar zit je dan op je knietjes je verteerde kapsalon op te ruimen, gatver. Duik maar snel je nest in, want morgen krijg je hooggeëerd bezoek: de kater! En nee ik heb het niet over de poes van die leuke buurman, maar de ellende waardoor jij je partner met een lijkbleek gezicht verzoekt om paasbrunch 2 af te zeggen.

Natuurlijk hélemaal kut zo’n kater, maar hoe kom je van dat kreng af?

Gember

Heb je lekker liggen kotsen en ben je strontmisselijk? Neem dan gemberthee. Koop een gemberwortel bij de dichtstbijzijnde supermarkt, snij de gember in dunne plakjes en trekken maar. Vind je die smaak te heftig? Koop dan gewoon theezakjes met gembersmaak. Tikkie minder effectief, maar hé beter iets dan niets – toch?

Eieren

‘Hoe wil je je eitje in de ochtend? Gekookt, gebakken of bevrucht?’ Gebakken graag. Gebakken eieren neutraliseren de liters alcohol in je lichaam. Kom maar op met die sunny side up. Daarbij zorgt een ei voor ontbijt toch nog een beetje voor paassferen.

Banaan

Gaan met die banaan. Onze kromme vriend kan jou meervoudig helpen. Bananen maken namelijk jouw maagje weer rustig. Zo zouden ze een zuur-remmende werking hebben. Hoe dat zit? Een banaan bestaat voor 70% uit water en laat jij dat nou net even nodig hebben. Je energielevel staat op standje zombie, de suikers van een banaan geven jou een energieboost. Tenslotte hebben bananen kalium, dit verwijdert afvalstoffen zoals alcohol.

Water

Ja we weten het, water is super basic. Maar goed, dit spulletje zorgt echt goed voor je lichaam na een avondje flink naar de klote gaan. Drink het liefst drie grote glazen water voordat je gaat slapen. Wedden dat jij je de volgende ochtend beter voelt.

Sprite

Sprite jij je benen eens? Nee, even zonder dollen. Het enzym dat alcohol afbreekt werkt sneller door sprite. Het is een soort benzine, maar dan net even anders.

Paracetamol

Je hersenen krimpen van alcohol, OH MY GOD?! Gelukkig kunnen we er wat aan doen. Gooi twee paracetamol in een glas water en laat ze oplossen. Neem een adje voor de sfeer alsof het weer gisteravond was. Kapot smerig, maar het schijnt wel te werken.

Elektrolyten – ORS

Elek.. watte..? Elektrolyten. Dit stofje zweet en pis je uit. Door een zakje ORS met water te drinken vul je dit weer aan.

Multivitamine

Alcohol geeft je veel plezier, maar het neemt ook veel goeds van je af. Zoals je B12 en foliumzuur. Dit kan je weer lekker aanvullen door een multivitamine pil te nemen. Let op! Neem dit niet in met alcohol. We weten hoe lekker je een wijntje vindt, maar doe het niet meid.

Koffie

Heb je naast paracetemol en water niets in huis en begint je paasbrunch over vijf minuten? Drink een groot glas water met twee paracetamol en trakteer jezelf op een bakkie pleur om de werking van de paracetamol te versterken. Vind je koffie niet zo lekker? Neem dan een glaasje cola.

VIND JE OOK LEUK:
DEZE GELUKSMOMENTEN TOVEREN EEN GLIMLACH OP JE GEZICHT