7 x de leukste kerstfilms - en series

Kun jij Home Alone inmiddels ook mee praten en heb je zin in een andere kerstfilm? Het aanbod van Netflix is enorm en niemand heeft zin om uren te scrollen. Wij hebben de leukste films voor je op een rij gezet.
Home for Christmas (Hjem til jul)
Deze Noorse serie verscheen vorig jaar voor het eerst op Netflix en sinds 5 december staat seizoen 2 online! In deze serie zien we de eeuwige vrijgezel Johanne die in de decembermaand op zoek gaat naar eeuwige, warme en echte liefde. Reken vooral op heel veel ongemakkelijke, maar grappige scenes. Afleveringen duren niet langer dan 30 minuten, dus als je nu begint kun je beide seizoenen nog bingewatchen voor de kerst. De serie kreeg wereldwijd lovende reacties en wordt ook wel vergeleken met Love Actually en Bridget Jones Diary.
Netflix
The Holidate
Heerlijke romantische cliché film, perfect voor een brakke ochtend. De film zoomt in op een fenomeen waar veel singles rond de feestdagen mee te maken hebben: familieleden die zeuren waarom je (nog) geen partner hebt. Hoofdrolspelers Sloane en Jackson hebben daar een goede oplossing voor gevonden.
Netflix
Just another Christmas
Niet iedereen houdt van feestdagen. Jorge heeft er ook een hekel aan en dan is hij ook nog eens jarig op 24 december. Wanneer hij verkleed als Kerstman van het dak valt gebeurt er iets raars. Hij wordt opnieuw wakker op 24 december, alleen een jaar later en zonder enige herinnering dat het jaar voorbij ging. Jorge zit vast in een time loop en ondertussen leert hij heel wat bijzondere lessen.
Videoland
Sugar Rush Christmas: seizoen 2
Als je klaar bent met alle zoete troep, dan kun je beter niet kijken. Anders is deze serie perfect. In de serie zien we meerdere teams die de strijd met elkaar aan gaan om de meest bijzondere en mooie kerst zoetigheden te maken. Een deskundig team kiest de winnaar die er met een prijs van 10.000 dollar vandoor gaat! Heel handig als je nog wat inspiratie moet opdoen voor het kerstdessert.
Netflix
Love Actually
Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken! Mocht je hem nog nooit hebben gezien, in Love Actually zien we het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Hugh Grant, Liam Neeson en Keira Knightley.
Videoland
Over Christmas - Überweihnachten
Deze grappige Duitse serie van drie afleveringen gaat over muzikant Bastian. Zowel zijn carrière als liefdesleven zijn een drama. Hij heeft nog steeds een gebroken hart van zijn break-up met zijn ex. loopt net zoals zijn liefdesleven, niet echt goed. Tot overmaat van ramp ontdekt hij dat zijn jongere broertje een relatie heeft mijn zijn ex. De spanning loopt flink op, maar de broers ontdekken ook een familiegeheim wat ze juist weer dichter bij elkaar brengt.
Netflix
Christmas Getaway
Deze kerstfilm krijgt een 7.1 op IMDB en dat is best hoog voor een kerstfilm! De film vertelt het verhaal van een schrijfster van reisverhalen. Ze wil voor de kerstdagen ontspannen en boekt een traditionele kerstreis.. Door een vergissing van de verhuurder van het huisje waarin de vrouw verblijft, wordt zij gedwongen haar vakantie door te brengen met een weduwnaar en zijn dochtertje. Maar drie keer raden.. na een tijdje bloeit er toch iets moois tussen de twee. Heerlijke film voor in de middag.
Videoland
DIT VIND JE OOK LEUK: GEEN STRESS! WE HEBBEN DE LEUKSTE KERSTCADEAUS VOOR JE OP EEN RIJ GEZET