Dit is wat je moet weten over de nieuwe iOS 15

ios15
Na 13 jaar iPhone ken je ongetwijfeld de meeste iPhone-hacks. Zo weet je waarschijnlijk al dat je je achtergrond-apps moet afsluiten voor snellere prestaties, of dat je je iPhone in de vliegtuigmodus kunt zetten om hem (iets) sneller op te laden. Maar wat weet je van softwarepakket: iOS 15.

iPhone 13

Elke nieuwe update van het besturingssysteem brengt nieuwe, verborgen trucs met zich mee. Zo introduceerde Apple afgelopen september zijn geüpgradede softwarepakket: iOS 15. Daarbij kwamen een hele reeks upgrades, waaronder natuurlijk ook de snelste en krachtigste iPhone
zelf. Voor eigenaren van deze nieuwe iPhone en oudere uitvoeringen van de iPhone ( hier staan ze op een rijtje
) delen we 2 iPhone-hacks die je direct kunt inzetten voor een betere ervaring.

Sneller met één hand typen

Apple liep bijna een decennium achter bij het inschakelen van deze functie, aangezien Android-gebruikers al lang de mogelijkheid hebben, maar beter laat dan nooit. Door te vegen met QuickPath kun je met je vinger over de letters schuiven (swipen) van wat je ook probeert te zeggen, in plaats van te tikken.
Het is veel sneller en, in sommige gevallen met minder spel- en tikfouten. Zelfs als je met je vinger niet direct alle juiste letters aanraakt, wordt het juiste woord vaak geselecteerd (vergelijkbaar met de gebruikelijke autocorrectie). QuickPath is standaard ingeschakeld wanneer je tenminste iOS 13 downloadt. Heb je hier geen zin in? Dan ga je naar ‘Instellingen’, klik je op ‘Algemeen’ en navigeer je naar toetsenbord en zoek je naar ‘Schuif om te typen’.

Koppel twee sets AirPods aan één iPhone

Yehes eindelijk! Je kunt nu eindelijk met twee paar AirPods naar één liedje of serie luisteren. Scheelt weer een hoop met oorsmeer versierde oortjes van een ander... Hup gewoon je eigen Pods koppelen en samen naar jullie favoriete film of erotische podcast luisteren ( klik hier voor wat tips! ).
Dit werkt trouwens ook met draadloze Beats-koptelefoons. Je hebt het zo gefixt: verbind je AirPods met je iPhone. Tik vervolgens op het AirPlay-pictogram in het ‘Control Center’ of vanuit je vergrendelingsscherm. Klik dan op ‘Deel audio’ en houd de AirPods- of Beats-koptelefoon van je vriend in de buurt van je apparaat. Zorg wel dat je de AirPods bewaart in hun hoesje, maar met het deksel open, zet alle anderen pods in de koppelingsmodus. Wanneer de koptelefoon van je vriend op het scherm verschijnt, tik je op ‘Audio delen’. Zo luister je samen albums van afgelopen jaar die je niet gemist mag hebben.