Schijt schoonmoeder: 8 opmerkingen die je beter niet tegen haar kan maken

header blog schoonmoeder
Schoonmoeders, je kant niet met en niet zonder ze. Al is het maar omdat ze de moeite hebben genomen om negen maanden te broeden op je partner. Koude kant

Schoonmoeder

Typ het woord 'schoonmoeder' in op Google en je krijgt pagina's negatieve artikelen voorgeschoteld. Schoonmoeders worden dan ook vaak gekscherend schoonloeders genoemd. Maar wat is dat toch met die moeders van de koude kant? Waarom denken ze vaak alles beter te weten en zuigen ze zich het liefst vast aan hun kinderen?
Het antwoord: waarschijnlijk oerinstinct. Doodvermoeiend, maar de volgende opmerkingen kan je toch beter voor je houden. 1.
Opmerking:
'Zou je geen wasverzachter gebruiken?' Reactie die je beter niet kan geven:
Eleonore bemoei je eens met je eigen zaken, ik gebruik geen Leonore wasverzachter bij het wassen van m'n lakens. Dat doet me denken aan jou en trust me
daar wil ik niet de hele dag aan herinnerd worden.
2.
Opmerking:
'Oh, bij ons doen we dat zo.'Reactie die je beter niet kan geven:Karin, luister schat... dat slaat helemaal op kak. We zijn niet bij jullie, we zijn bij 'ons' en dus interesseert het me geen malle moer hoe het bij jullie gaan. 3.
Opmerking:
'Ah die arme jongen.' Reactie die je beter niet kan geven:
"Arme jongen? Hij staat niet aan het front in Oekraïne, hij moet gewoon zelf een glaasje water halen als hij dorstig is. Dat jij je nou al die jaren hebt opgesteld als een nederige butler, hoeft niet te betekenen dat ik dat ook moet doen.
4.
Opmerking:
"Mijn kind zou zoiets nooit doen."Reactie die je beter niet kan geven:Schat, jij weet van de helft nog niet eens wat hij allemaal doet. Dat kind van jou is overal voor in. En als ik zeg overal dan bedoel ik overal. Moet ik je wat leuke voorbeelden geven? Dacht het ook niet, dus ssssst.

Smoel dicht

5.
Opmerking:
"Kook je wel een beetje gezond voor hem?" Reactie die je beter niet kan geven:
Nee schoonmoeder, ik schotel hem alleen kant-en-klare magnetronmaaltijden voor... We leven niet meer in de jaren '50 hè? Daarbij kan hij volgens mij prima lezen en dus ook een recept volgen. 6.
Opmerking:
"Wat werkt ie hard hè? Reactie die je beter niet kan geven:
Ja gewoon +/- 40 uur net als ik. Hij is voornamelijk 'aan het werk' als jij hem weer voor de 32e keer op een dag belt met één of ander kutverhaal over de buurvrouw.
7.
Opmerking:
Zal mama dat even voor je doen?
Reactie die je beter niet kan geven:
Doe normaal! Dat kind van jou is 35 en kan echt zijn eigen was doen. Daarbij vind ik het ook licht kwetsend, is de wasmand niet snel genoeg leeg? Tja, ik heb nou eenmaal meer te doen dan de hele dag met de was in de weer te zijn. 8.
Opmerking:
Zou je niet een beetje opschieten meisje? Reactie die je beter niet kan geven:
Met wat, kinderen? Zodat jij hier nog vaker onaangekondigd met een smoes op de bank kan komen ploffen? Nee, dacht het niet. Daarbij blijkt dat zaad van je kind niet echt volle zalen te trekken, dus je hoeft niet alleen mij aan te kijken.