Skip to main content

Of je nou op de bank ploft dit weekend voor een beetje me-time of omdat je hondsbrak bent, lekkere films of series bingen is altijd een goed idee.
En daarom zetten wij wat heerlijke films en series voor je op een rij. (Scheelt weer een hoop zoekwerk!)

Series

Lupin (seizoen 1 deel 2)

Lupin was vorig jaar een regelrechte hit. Het verhaal over de gentleman inbreker (Omar Sy) hield menig van ons aan de buis gekluisterd en liet ons achter met een flinke cliffhanger. Zo werd de zoon van Lupin door  Hubert Pelligrini (de vroegere werkgever van zijn vader) ontvoerd. Maar Lupin in Lupin niet als hij met een nieuw plan komt om zijn zoon te bevrijden.

SEX/LIFE
Heb je je de aflopen tijd afgevraagd waarom witte lange katoenen slaapjurken zo populair zijn op social media? Dan heb je vast de serie Sex/Life nog niet gezien. De nu al veelbesproken serie vertelt het verhaal van de liefdesdriehoek tussen huisvrouw (Billie), haar perfecte echtgenoot (Cooper) en haar spannende ex-vriend (Brad). Billie was voordat ze Cooper ontmoette niet bepaald een braaf type. Sterker nog, het uitgaansleven in New York kende ze als haar broekzak. Na het krijgen van haar tweede kind denkt Billie veel terug aan haar wilde tijden met ex Brad. Ze schrijft daarom haar seksuele verleden op in een dagboek dat door Cooper gevonden wordt.
Nog niet overtuigd? Spoel even verder naar de douchescène in aflevering 3, dan begrijp je het verlangen van Billie wel…
https://www.youtube.com/watch?v=x580mowu5Gs
 
Love is Blind: After The Altar (seizoen 1)
Zeg je 1e lockdown dan zeg je Love is Blind. In de realityshow Love is Blind hebben we mogen smullen van zes koppels die de ware uitkiezen zonder elkaar te zien. Tipje van de sluier: zoals verwacht hebben niet alle zes de koppels zich aan de gelofte gehouden. Maar des te minder leuk is het om te zien wie het dan wél geworden is,  toch? In deze driedelige reüniespecial keren de deelnemers terug. Wie je kunt verwachten? Lauren en Cameron, de Barnetts, Giannina, Damian en niemand minder dan stokertje Jessica.

Like Monica 2
In het tweede seizoen kunnen we opnieuw genieten van Monica’s privéleven waarin ze happier is dan ooit! In dit seizoen krijgen we te zien hoe de influencer samen grote liefde Robbert een opknap huis koopt in Amsterdam, hoe ze de mooiste vrouw van Nederland wordt én hoe ze meerdere ondernemingen uit de grond stampt.

 

Films

Judy (2019)
Renée Zellweger kruipt in de huid van de legendarische Judy Garland. Na als kindster in de vroege film-industrie van Hollywood te hebben gewerkt, komt de zangcarrière in Amerika op een laag pitje te staan. De alcohol en de drugs hebben haar stem aangetast en haar familieleven onderuit gehaald. Zo scheidt ze van haar vierde echtgenoot, met wie ze twee jonge kinderen heeft, en heeft ze geen geld voor een eigen huis. Daarom reist ze in 1969 af naar Londen voor een tweede kans. Een kans om haar kinderen het leven te geven dat ze voor ogen heeft. Tragischer wijs lukt dit niet en overlijdt ze op 47-jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers.
Waarom dit een echte aanrader is? Renée Zellweger won met haar rol als Judy een Oscar voor beste actrice.

Herrie in huize Gerri 
In Groeten van Gerri maakten leren we Gerri kennen, een middelbare school docent die bij het op afstand lesgeven vergat om zijn camera uit te zetten. Een tikkeltje gênant, maar hierdoor ging hij wel viral. Hij blijkt zelfs zo’n hit dat hij een eigen reality-programma krijgt. Het zorgt voor een extra zakcentje voor als de kleine straks komt, maar het idee leek leuker dan de uitvoering.

Resort To Love (2021)
Het leven van Erica zit op zijn zachts gezegd niet echt op een piek. Haar verloving is verbroken en haar muziekcarrière is niet helemaal wat ze ervan gehoopt had. Wanneer ze een aanbod krijgt om als zangeres aan te werken bij een chique eilandresort, lijkt er weer licht aan het einde van de tunnel. Lijkt, want al gauw belandt ze op de bruiloft van haar ex-verloofde. Vindt ze hem nog leuk en is hij in staat om ook zijn tweede verloving te verbreken?

Pray Away
Deze documentaire hoort dan misschien niet onder ‘films en series’, maar is absoluut het kijken waard. n de jaren 70 begonnen vijf mannen in hun kerk een bijbelstudie ‘Exodus’ om hun homoseksuele levensstijl af te sluiten. Al gauw blijkt dat ze niet de enige zijn met dit verlangen. Uit de tienduizenden brieven van andere gelovigen blijkt hun studie een graag gewilde ‘oplossing’. Het motto: ‘Pray the gay away’. Dat het motto niet werkt weten de oprichters maar al te goed. Waarom ze dit dan wel beweerden? In deze nieuwe film blikken de voormalige leiders van de ‘Pray the gay away’-beweging terug op hun daden.

LEES OOK:
WEET WAT JE EET: 13 (W)EETJES OVER ETEN DIE JE NOG NIET WIST