Ali B gaat éindelijk persvragen beantwoorden na schandaal

screenshot 2024 05 16 at 171416
Het is geen gemakkelijke periode geweest voor wie voorheen nog liefkozend knuffelmarokkaan genoemd werd door het Nederlandse publiek. Ali B werd vervolgd voor meerdere zedenmisdrijven en vluchtte daarna het land uit. Het lijkt er nu echter op dat hij, nadat hij 12 en 13 juni voor de rechter verschijnt, toch persvragen gaat beantwoorden. "Niet meer wegrennen."

Aangiftes

Tegen Ali B liggen momenteel twee aangiftes van aanranding en één van verkrachting. Vanaf het begin al is Ali verbaasd geweest over de vervolging van het OM, omdat hij met de slachtoffers zelf in mediation ging. "Deze gesprekken lopen en zijn zeer waardevol". Ali besefte blijkbaar niet dat 'in gesprek gaan' met je slachtoffers meteen je slechte daden goedpraat. 

Trots

Wel heeft hij sinds het schandaal nooit plaatsgenomen aan een talkshowtafel om zichzelf te verdedigen. Dat is erg verstandig, vindt zijn advocaat Bart Swier, zo laat hij weten in gesprek met Shownieuws."Ik ben eigenlijk ontzettend trots op mijn cliënt dat hij in die 2,5 jaar dat die zaak nu al speelt eigenlijk geheel buiten de media is gebleven, vanuit het idee dat we dit in de rechtszaal gaan uitvechten. Niet in de media, nergens anders'', aldus Bart.

Rechtszaak

Ook laat deze weten dat de rapper na de rechtszaak niet de benen zal nemen. “Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze voor de pers moeten wegrennen.” Dat zou averechts werken, denkt Bart. “Dat lijkt me eigenlijk onverstandig. Sta even stil, beantwoord die vragen maar. Dat geeft denk ik een beter beeld dan hard voor de pers wegrennen.”

Uitspraak

Bart denkt dat Ali vlak na de zitting zal terugkeren naar zijn oude leventje. “Ik ga er absoluut van uit dat het daarmee klaar is. Dan is het aan de rechtbank of ze twee weken later uitspraak doen of er langer voor nodig hebben.” Zelf heeft hij enorm veel hoop. “Ik ga ervan uit dat ze twee weken later uitspraak gaan doen.”