Zien: Amalia steelt de show tijdens staatsbanket-debuut

screenshot 2024 04 18 at 184240
Prinses Amalia heeft eindelijk haar debuut gemaakt bij het staatsbanket! Alle ogen waren gericht op de prinses, niet alleen omdat ze haar debuut maakte, maar ook omdat ze er fenomenaal uitzag.

Eerste diplomatieke diner

Gisteren woonde de toekomstige koningin van Nederland haar eerste officiële diplomatieke diner bij ter ere van het bezoek van koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, en daar hoort natuurlijk het traditionele staatsbanket bij. De band tussen de Nederlandse en Spaanse koninklijke families is sterk, vooral omdat Amalia het afgelopen jaar een tijd in Madrid is verbleven nadat ze bedreigingen ontving in Nederland.

Hoofddeksel

De prinses schitterde in het Koninklijk Paleis in Amsterdam in een Tiara met een bijpassende ketting en oorbellen gecombineerd met een marine blauwe jurk. De jonge royal heeft zelfs al eerder naar hetzelfde hoofddeksel gegrepen. De prinses droeg deze tiara voor het eerst op het koninklijk huwelijk van kroonprins Hoessein en prinses Rajwa van Jordanië in juni 2023.

'Een warm bad'

“Spanje heeft een speciale plek in onze harten. Ten eerste, omdat ons leven samen in Spanje begon. Een bezoek aan Spanje voelt altijd aan als een warm bad. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze oudste dochter: de Prinses van Oranje”, vertelt koning Willem-Alexander in zijn speech. Hij doelt hiermee op de steun die de Spaanse familie is geweest voor de prinses in het laatste jaar.

Ontroerend bewijs

Hij gaat verder met zijn dankwoord:“Vorig jaar vereisten de omstandigheden dat Amalia in Madrid moest wonen. Van daaruit kon ze haar studie voortzetten aan de Universiteit van Amsterdam. Dit werd mogelijk gemaakt door de vriendelijke inspanningen van veel van uw landgenoten en uzelf. Een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken naar u en iedereen die dit heeft helpen regelen”, aldus de koning.