Deze nieuwe functie van Whatsapp gaat je leven redden

jamie street 33oxtomk6ac unsplash 1
Word je soms overweldigd door de tientallen appjes die er iedere dag binnenstromen in alle groepschats? Niet getreurd! WhatsApp komt nu met een nieuwe functie waardoor je makkelijker berichten in je WhatsApp-inbox kunt sorteren.

WhatsApp-berichten filteren op inhoud

De app is vandaag begonnen met een filter waardoor je jouw chats kunt filteren op hun inhoud. Deze vallen dan vanaf nu in de categorieën: Alles, Ongelezen en Groepen. Je ziet deze groepen nu bovenaan je chats staan. De eerste wordt standaard getoond en met Ongelezen zie je meteen de berichten die je nog niet hebt geopend. Het Groepen-filter toont ook gesprekken in subgroepen die deel uitmaken van Communities.
Zo ziet de WhatsApp berichtenfilter eruit (bron: WhatsApp)

Efficiënter 

Whatsapp introduceert deze nieuwe functie om je 'efficiënter door berichten te navigeren'. Hij zal nog niet voor iedereen beschikbaar zijn, omdat de uitrol gefaseerd gaat. Hij zal volgens WhatsApp in 'de komende weken' voor iedereen beschikbaar zijn.  

Andere updates in WhatsApp

Er zullen binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook andere filters aan de app worden toegevoegd die nog een tikje specifieker zijn, zoals het tonen van alleen berichten van je favoriete contacten. Het is echter nog niet zeker wanneer deze officieel geïntroduceerd gaan worden. 
Gisteren werd ook bekend dat mensen massaal over de rooie gingen van déze verandering in WhatsApp. Laten we hopen dat dit iets beter wordt geaccepteerd.