Even genieten: oude baas loopt de marathon van Rotterdam uit

marathon van rotterdam
Afgelopen weekend was het weer zover: hordes sportievelingen kwamen samen om zoals ieder jaar hun beste beentje voor te zetten in de NN Rotterdam Marathon. Nu zat er een kandidaat bij die aan heel Nederland demonstreerde dat je zelfs op oudere leeftijd nog als een echte held de finishlijn over kunt galopperen.
Bekijk de totale held hieronder:

De marathon van Rotterdam

De Marathon van Rotterdam, tegenwoordig herbestempeld als NN Rotterdam Marathon, is een jaarlijkse marathon die sinds 1981 in Rotterdam wordt gehouden. Sinds de derde editie in 1984 wordt de marathon elk jaar in april gehouden en trekt het veel topatleten aan. Het sportieve event is ook gerangschikt als een van de top 10 marathons in de wereld door het tijdschrift Runner's World.

Overwinning

Als iemand nog een excuus heeft waarom ze die dag toch écht de auto moeten nemen in plaats van de fiets om naar kantoor te gaan, hoeven ze maar een keer naar het onderstaande filmpje te kijken. Wanneer je deze oude baas moedig de overwinning tegenmoet ziet lopen, geeft dit spontaan inspiratie om morgen nog de sportschool in te stappen. Het publiek is razend enthousiast: meneer rent onder het chorus van tientallen aanmoedigingskreten de laatste meters uit.

Reacties

Uit de reacties op de video valt het ook duidelijk af te lezen dat dit tafereel iets in het publiek losmaakt. De top comment luidt: "Even een besef momentje dat een man van waarschijnlijk boven de 70!!! 42 kilometers loopt. Wat een doorzettingsvermogen". Iemand anders schrijft: "Omg! Wel echt heeeeel knap. Dat gaan de meeste van ons hem niet na doen. Echt heel gaaf". Ook de rest van de honderden reacties betuigen hun respect voor de doorzetter.

Hoe lang mag je over de marathon van Rotterdam doen?

Voor de NN Marathon Rotterdam is de tijdslimiet 5 uur en 30 minuten. Deelnemers moeten de halve marathon binnen 2 uur en 45 minuten voltooien en de Erasmusbrug richting het stadscentrum passeren voor 14:15 uur. Op het 28 km punt moet je binnen 3 uur en 40 minuten zijn. Voor de 1/4 Marathon Rotterdam is de tijdslimiet 1 uur en 20 minuten, waarbij je de 6 km binnen 50 minuten en de 9 km binnen 1 uur en 10 minuten moet voltooien.