Bizar: Dít is het vermogen van dj Martin Garrix

screenshot 2023 04 28 at 080752 644bb7742eca6
DJ Martin Garrix is op dit moment één van de bekendste Nederlandse namen ter wereld. Zakenblad Quote heeft research gedaan en is erop uit gekomen dat Garrix door al zijn succesvolle muziek ook een gigantisch bedrag op zijn bankrekening heeft staan: hij is opnieuw de rijkste 'selfmade' miljonair jonger dan 40 jaar. Dit maar liefst voor het tweede jaar op rij.

Vermogen

Wat schuift het leventje als succesvolle DJ dan? Dat is niet mis. Het vermogen van Garrix wordt geschat op 50 miljoen, tegenover 48 miljoen vorig jaar. Hiermee staat hij echter nog niet op nummer één in de lijst, maar op 29. Ook Nick van de Wall (Afrojack), Robbert van de Corput (Hardwell) en Sam Renders (Sam Feldt) mogen zich scharen onder de honderd jonge, rijkste selfmade ondernemers.

Hoe dan?

Martin heeft natuurlijk een hoop succesvolle hits, zoals Animals, In the name of love en Scared to be lonely. Ook heeft hij een eigen platenlabel genaamd STMPD RCRDS. Garrix heeft daarnaast samengewerkt met verschillende merken en bedrijven, waaronder Armani Exchange, Axe, en 7UP. Een echte zakenman, dus. 

Vrouwen in de lijst

Op de Quote lijst staan zes vrouwen, tegenover vier vorig jaar. Daar zitten ook bekende Nederlanders bij: modeonderneemster Nikkie Plessen (nummer 45), model Doutzen Kroes (nummer 67) en influencer en onderneemster Negin Mirsalehi, bekend van cosmeticamerk Gisou (nummer 75).

Ophef

Martin maakte onlangs nog wat tongen los door de enorme vuurwerkshow die hij jaarlijks geeft op Koningsdag. De felle pijlen van het vuurwerk waren tot in Amstelveen, de geboorteplaats van de DJ, nog goed te zien. Er is voor meer dan een ton euro aan vuurwerk de lucht in gegaan, maar nu we het totale vermogen van Martin weten, lijkt dat opeens helemaal niet zo extreem meer. Buurtbewoners waren niet bepaald enthousiast over het spektakel. "Dit is een woon-/werkwijk, geen evenementenlocatie", volgens iemand. "Leuk dat hij een feestje geeft, maar de buurt ervaart megaveel overlast. Geluid en rotzooi".