Fantastisch nieuws voor Joost Klein!

66557776 bsr agency 1
Vanavond is het zo ver: de eerste semifinale van het Eurovisie Songfestival gaat plaatsvinden. Helaas moet onze eigen echte Joost Klein nog even wachten: hij is ingedeeld bij de tweede groep op 9 mei. Wél hebben we goed nieuws: Spotify streams wijzen namelijk naar de Europapa- zanger als winnaar van het Songfestival.

Goed nieuws

Blijkbaar is de hit van de Nederlander 'met afstand' de populairste inzending op Spotify. De muziekstreamingdienst maakte maandag bekend dat het nummer van Joost van alle deelnemende inzendingen het best beluisterd is in bijna alle Europese landen. Het nummer is inmiddels bijna 44,5 miljoen keer gestreamd op de streamingdienst. In de afgelopen maand werd de Nederlandse inzending bijna 20 procent vaker beluisterd dan nummer twee, Italië. 

Bookmakers

Wel denken de Bookmakers daar iets anders over. Joost is ondertussen van de derde plek naar de vijfde gezonken in hun ranglijsten, met een winkans van 6 procent. De act belooft wel spectaculair te worden. Joost vertrok vorige week met maar liefst twintig koffers naar Malmö voor zijn eerste repetitie, met daarin onder meer zijn iconische blauwe pak met puntschouders. Zijn goede vriend Appie Mussa, die meedoet aan de act, was verkleed als blauwe vogel. Joost's andere vrienden stonden naast hem op het podium met een futuristische draaitafel voor hun buik. We zagen hoe de zanger op het podium op een gegeven moment ook nog een soort aanval kreeg toen hij wild stond te hakken op zijn lied.

Vertrouwen

De grote finale zal 11 mei plaatsvinden, en de zanger zelf is in ieder geval wél overtuigd dat hij de eerste prijs gaat binnenslepen. "Ik ben mijn eigen grootste concurrent", riep hij onlangs vol vertrouwen uit. "Dus mensen: stem vooral niet op die Nederlandse deelnemer, die is niet te vertrouwen!”