Joost Klein mept bezoeker in het gezicht: 'Het was awesome!'

download
Songfestival-ster Joost Klein heeft zondagavond laat in Malmö fans getrakteerd op een verrassingsoptreden. De Nederlandse deelnemer dook op in de zogeheten Euroclub, waar hij zich tussen de dansende menigte begaf.

Joelend publiek

Op filmpjes op Social media is te zien hoe Klein tijdens Europapa tussen de enthousiaste aanwezigen host en danst en aan het eind van het lied het joelende publiek nog even extra opzweept. In de Euroclub treden wel vaker Eurovisiedeelnemers op, maar zij worden doorgaans niet vooraf aangekondigd. 

Songfestivalloper

Joost sprak eerder die dag nog met het ANP over zijn moment op de Songfestivalloper. De Nederlandse vertegenwoordiger stond zo'n anderhalf uur de buitenlandse media te woord voordat hij het einde bereikte."Het is best intens", zei hij. De zanger werd echter geflankeerd door vrienden Appie Mussa en Martijn van Eijzeren, die hem ook steunen op het songfestivalpodium, inclusief blauw vogelpak en supersonische draaitafel."Met m'n vrienden is het eigenlijk wel leuk, maar ik zou het niet nog drie dagen trekken. Voor m'n gevoel loop ik hier al zeven dagen", volgens Joost.

Vertrouwen

Op de dag dat Europapa werd gepubliceerd kwam Nederland op de 21ste plek terecht bij de bookmakers, maar in de weken erna kregen steeds meer mensen vertrouwen in Joost en zijn blauwe pakkie. Lange tijd stond hij met een paar procent verschil achter de nummer twee, Kroatië, maar nu stijgt Italië ineens naar de derde plek, en staat Klein dus vierde. Maar kenners menen dat Joost met deze repetitie nog niet het achterste van zijn tong laat zien. Volgens creative director Gover Meit moet de act net zo groot en meeslepend als de maanlanding worden.