Hartverscheurende beelden van Jandino na natuurramp: 'Alles is weg'

editorial landscape
Jandino Asporaat is naar Curaçao afgereisd om de schade aan zijn natuurpark Hòfi Mango met eigen ogen te zien. Het gebied is getroffen door onweersbuien en overstromingen. Door het regenwater zijn veel dammen doorgebroken en heeft het water vrij baan. Nog nooit zagen we Jandino zó aangeslagen op televisie.

Ramp

Jandino en zijn broer Kenneth hebben de afgelopen jaren met een groot team gewerkt aan de opbouw van het park. Met name in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben helse buien het park van Jandino geteisterd, waardoor er vrijwel níets meer van over is. Vlak na aankomst in het park zat de stand-up comedian gisteravond al weer live in Shownieuws, waar hij liet weten totaal ondersteboven te zijn van de ramp.

'Zo erg'

"Dit is zo erg", volgens Jandino. "Het is echt een ramp, het is niet normaal." Hij wilde met eigen ogen zien hoe groot de schade aan het park is. "Ik had zo gehoopt dat het niet zo erg zou zijn, maar het is zo erg. We hebben echt bloed, zweet en tranen gestopt in dit project, maar het is gewoon allemaal weg. Alle tuinen zijn weg, het asfalt is weg, de bankjes, de bruggen. Echt letterlijk alles is gewoon weggevaagd", stelt hij. Gelukkig is niemand gewond geraakt, vertelt Asporaat wel.

Opbouwen

Jandino heeft drie theatershows afgezegd, maar moet vrijdag weer terug. “We gaan niet opgeven, niet bij de pakken neer zitten, we gaan dit park weer moeten opbouwen. Dit park betekent zó ongelooflijk veel voor Bandabou, voor Curaçao, maar… Ik ben altijd heel erg positief, alleen ik moet echt eerlijk zeggen dat dit wel echt heel erg veel pijn doet.”

Dieptriest

Presentatrice Tooske Ragas merkt dat Jandino zeer geëmotioneerd is, waarna hij ook bevestigt: “Ik weet niet meer… Ja, je bent de hele nacht aan het janken… Het is zo diep- en dieptriest. Ik kan het niet eens laten zien. Alle wortels van de bomen liggen bloot. Ik mis zoveel bomen, die zijn allemaal weggerukt. De hele palmentuin is weg. Ho, jongens, het is echt heel erg. Het is echt heel erg.”
Bekijk de beelden hieronder: