Dries Roelvink hoopt op rust voor zoons, ook als ze moslim worden

roelvink moslim
Dries Roelvink noemt het "heel bijzonder" dat zijn beide zoons, Dave (29) en Donny (26), zich de afgelopen tijd zijn gaan interesseren in de islam. Dat zegt de 65-jarige volkszanger in gesprek met journalist Salaheddine Benchikhi, die eerder ook Dave en Donny sprak in zijn YouTube-reeks De dood, God en het hiernamaals. Vooral door de opvoeding van huis uit, waar religie niet bij zat, volgt hij deze ontwikkeling met grote interesse en hoopt hij dat ze uiteindelijk rust gaan vinden.

Termijn verstreken

Van geloven was nooit sprake in huize Roelvink, ook niet ten tijde van zijn jeugd in Amsterdam, vertelt Dries. De termijn om nu nog in een religie in te stappen vindt hij voor zichzelf verstreken. "Om op mijn 65e nog mijn hele manier van leven aan te gaan passen aan een godsdienst? Daar ben ik misschien al te laat mee." Op momenten dat hij nadenkt over de dood komt angst op, "angst voor het niets". Waar veel gelovigen rekenen op een hiernamaals, ziet de zanger de dood eerder "alsof je onder narcose gebracht bent en het ook zo blijft". Over dat onderwerp sprak hij in het verleden ook met voormalig SGP-voorman Kees van der Staaij. "Ik merkte ook aan hem, dat wanneer ik hem echt ging ondervragen, dat hij het ook niet zeker wist."

Islam

Over dat zijn beide zoons zich bezighouden met de islam hoopt Dries er in ieder geval op dat "wanneer ze ergens in gaan geloven, ze niet hun leven lang die angst hebben die ik heb. Want ik weet dat ze het allebei hebben gehad of nog steeds hebben." Bij Donny ziet hij sindsdien al enige verandering. "Met Don merk ik het meer dan bij Dave. Dave heeft een hoop problemen achter de rug. Dus die worstelt nog met allerlei problemen, vecht tegen een verslaving en hij en zijn vriendin zijn net van elkaar af. Heel veel dingen houden hem dus nog bezig. En Don vind ik meer zen al, en Dave moet ook die kant op."
Op de vraag hoe hij het zou vinden als ze binnen een aantal jaar praktiserend moslim zijn, antwoordt Dries daar geen enkel probleem mee te hebben.
De artiest hoopt op rust voor zijn kinderen. "Als ze daar happy van worden en rustig van blijven en die angst kwijtraken, prima."
© ANP