Douwe Bob vindt zangeres S10 een aansteller

untitled design 3 1
De persoonlijke grenzen van Stien den Hollander (S10) zijn twee jaar geleden niet gerespecteerd op het Songfestival, liet ze onlangs weten. Douwe Bob, die zelf ook heeft meegedaan aan het spektakel, begrijpt maar niets van haar commentaar. “Dacht je dat het helemaal chill zou worden?!”

Officiële klacht

Het team dat S10 in 2022 begeleidde tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn diende destijds een officiële klacht in omdat backstagemedewerkers haar persoonlijke grenzen niet respecteerden. Dat zei de zangeres dinsdag in het NPO 1-programma Sophie & Jeroen. Ze vond het Songfestival een 'erg heftige ervaring' en vertelde dat ze veel narigheid heeft ervaren achter de schermen.

Shownieuws

Haar beklag kwam gisterenavond aan bod in Shownieuws. Deskundige Bart Ettekoven kaart aan dat de zangeres misschien wel een punt heeft: “Stien doet best pittige uitspraken en in die docu zie je ook dat ze zich echt onprettig voelt achter de schermen van het Songfestival. We hebben natuurlijk het debacle met Joost Klein gezien en al die andere landen die bijval hebben gegeven en klachten hebben ingediend over de onveilige situatie daar achter de schermen.”

Reactie van Douwe

Ook lieten de presentatoren weten dat ze aan Douwe Bob hebben gevraagd hoe hij de sfeer destijds ervoer en of hij de kritiek begrijpt en herkent. Maar Douwe lijkt toch niet erg veel begrip te hebben voor de zangeres. “Je bent jong en je wil wat, toch? Dat is wat wij doen. Je wilde het toch, weet je wel. Jij wilde daar zijn, ik wilde daar zijn. Dacht je dat het Songfestival helemaal chill zou worden? Nee man. Superhectisch. Natuurlijk. Dat is het spel.”

'Mee eens'

Hoe hij het zelf heeft ervaren? “Gewoon supervet. Een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan in mijn hele leven. Het was een schooluitje.” Privé-baas Evert Santegoeds is het met de casanova eens: “Daar ben ik het dus mee eens, want het is de grootste tv-show ter wereld. Als je daar zó onvoorbereid naartoe gaat en je niet weet wat je te wachten staat, dan neem ik dat AvroTros kwalijk en de artiest die daar staat, want die had zich beter moeten inlezen. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.”