Joost Klein vlucht naar 'geheime locatie' in buitenland

screenshot 2024 05 23 at 172418
Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. De zanger is op weg naar een secret location.

Geheime locatie

Samen met zijn vriend Martijn van Eijzeren, alias Stuntkabouter, is Joost Klein in het filmpje te zien in een vliegtuig. Hij voegt er ook een locatietag met secret location aan toe. Waar de twee dus naartoe gaan, is nog niet duidelijk maar hoogstwaarschijnlijk is hun bestemming Canada. Dit weekend staat Klein namelijk op de affiche van een festival in Vancouver.

'Love always wins'

Zondag trad hij voor het eerst op sinds het voor hem teleurstellend verlopen songfestival. Op het Freshtival in Enschede reageerde hij niet op de gebeurtenissen, maar hij plaatste wel een bericht op Instagram. "Love always wins", stond er te lezen. Het publiek was razend enthousiast over de comeback van de zanger. Hij sloot zijn set op het podium af door het nummer The Winner Takes It All van ABBA met een housebeat eronder af te spelen. 

Hersteld

"Dit is zo mooi, dit is zo passend na alles wat er gebeurd is’’, volgens de 29-jarige Roelie de Jonge uit Enschede, terwijl ze tientallen seconden lang applaudisseert voor Klein aan het einde van diens optreden. "Zo reageren, met zo veel ironie door uitgerekend dit nummer van ABBA te kiezen, ik vind het prachtig.’’ In zijn nieuwe Instagram video lijkt het erop dat de zanger helemaal hersteld is van alle Songfestival perikelen. Vrolijk zit hij first-class in het vliegtuig mee te dansen op de beat van zijn muziek. 

Reactie van S10

Niet alleen Joost heeft slechte herinneringen aan het Songfestival, ook zangeres S10 komt daarmee naar buiten. Het team dat haar in 2022 begeleidde tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn diende destijds een officiële klacht in omdat backstagemedewerkers haar persoonlijke grenzen niet respecteerden. Dat zei de zangeres dinsdag in het NPO 1-programma Sophie & Jeroen. Ze vond het Songfestival een 'erg heftige ervaring' en vertelt dat ze veel narigheid heeft ervaren achter de schermen.