‘Joost Klein hint met T-shirt op tweede deelname Songfestival’

screenshot 2024 05 21 at 170219
Joost Klein liet zich niet uit de wind slaan nadat hij werd gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival 2024. Afgelopen zondag stond meneer weer vrolijk op het podium in Enschede. Toch valt het mensen op dat hij een wel erg interessant T-shirt aanhad.

Complottheorie

Hij verscheen namelijk in een T-shirt met daarop een aantal finalisten van de talentenjacht American Idol, de Amerikaanse versie van Idols. Puur toeval of zit hier meer achter? Telegraaf-journalist Max van den Broek is vanwege zijn podcast over Wie is de Mol gespecialiseerd in complottheorieën en heeft een hele achterban die met hem meedenkt.

Opnieuw Songfestival

Max schrijft op Instagram over de Taylor-theorie: “Joost had een shirt aan van American Idol 2006. De winnaar (Taylor Hicks) van dat jaar had het jaar ervoor ook meegedaan en niet gewonnen. Het jaar erna won hij wel. Zal dit betekenen dat hij volgend jaar weer mee zal doen aan het Songfestival? Molloten, never stop molloting. 👍😂”

Oud-finalisten

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, heeft er ook zo zijn ideeën over. Hij zegt in de showrubriek: “Als je naar zijn T-shirt kijkt… Dat zijn drie oud-finalisten van American Idol, een groot tv-programma waar ze een heel mooi podium hadden, maar nooit meer wat van gehoord. Dat moet een verwijzing zijn naar het Songfestival.” Collega Luuk Ikink vraagt het zich af. “Denk je dat en zitten we gewoon continu te zoeken naar verwijzingen die hij maakt? Of doet hij misschien gewoon maar wat?”

'The winner takes it all'

Ondertussen was het publiek razend enthousiast over de comeback van de zanger. Hij sloot zijn set op het podium af door het nummer The Winner Takes It All van ABBA met een housebeat eronder af te spelen. "Dit is zo mooi, dit is zo passend na alles wat er gebeurd is’’, meent de 29-jarige Roelie de Jonge uit Enschede, terwijl ze tientallen seconden lang applaudisseert voor Klein aan het einde van diens optreden. "Zo reageren, met zo veel ironie door uitgerekend dit nummer van ABBA te kiezen, ik vind het prachtig.’’