Ex on the Beach-ster moet ENORME boete terugbetalen na fraude

schermafbeelding 2024 03 16 om 094730
De rechtbank in Brugge heeft Megan, bekend van 'Ex on the Beach: Double Dutch', en haar vader veroordeeld voor fraude, inclusief het manipuleren van coronasteun. Megan kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 8.000 euro, terwijl haar vader strengere straffen ontving.

Fraude

Megan’s vader had een beroepsverbod gekregen in 2018, dit betekent dat hij niet meer welkom was bij zijn baan vanwege misdrijven. Hij negeerde dit en werd nog vaak gezien in zijn sportcafé Carlito’s. Hij heeft daarnaast ook Megan als bedrijfsleider aangesteld om de wet te omzeilen. Megan verklaarde aan de politie dat ze op papier als zelfstandige werkte om wat geld te verdienen, maar in werkelijkheid deed ze niets. Deze verklaringen brachten zowel haar als haar vader verder in de problemen.

Misbruik van coronasteun en gevolgen

Het duo werd ook betrapt op het sjoemelen met coronasteun. Megan had een bedrag van 21.863 euro ontvangen, dat ze vervolgens doorsluisde naar de rekening van haar vader. Dit misbruik van geld van de overheid was deels wat leidde tot hun veroordeling. De rechter heeft beoordeeld dat zij in het geheim samenwerkte met haar vader.
Ondanks verzoeken om vrijspraak vanwege naïviteit en onwetendheid vanuit vader en dochter, wilde de rechter er niks van weten. Megan en haar vader zijn nu beiden verplicht om de onterecht verkregen subsidies, in totaal 86.000 euro, terug te betalen. Haar vader kreeg naast de boete een gevangenisstraf van vijftien maanden opgelegd.