Slecht nieuws voor HBO Max kijkers: prijzen fors omhoog

geio tischler 2ldtrt8fbns unsplash 1
Dood. Belastingen. Al je streamingdiensten die steeds een beetje duurder worden. Dit zijn de nieuwe zekerheden in het leven, zo lijkt het.

Streamingtijdperk

De afgelopen jaren, nu de streaming tv- en filmbusiness competitiever is geworden en bedrijven in Hollywood miljarden hebben gestoken in het bouwen van hun eigen platforms en bibliotheken om te concurreren met Netflix, is het steeds duurder geworden om deel te nemen aan het streamingtijdperk.

Gecombineerd

Helaas is het nu ook aangekondigd dat streamingplatform HBO Max helemaal op de schop gaat. Het huidige platform wordt gecombineerd met discovery+ en Eurosport. Hierdoor krijgt de kijker dadelijk meer content, maar moet hij óók fors meer gaan betalen. Vanaf 11 juni heeft een abonnee een nieuwe app nodig. Je profielen, kijkgeschiedenis en je lijsten worden dan ook automatisch overgezet naar de nieuwe omgeving.

Nieuwe kosten

En dan het belangrijkste gedeelte: de nieuwe kosten. HBO Max is voortaan beschikbaar in drie verschillende abonnementsvormen: basic, standaard en premium. Daarbovenop kan een speciaal sportabonnement worden afgesloten door de liefhebbers. Vanaf 5,99 euro per maand kan je een basic-account afsluiten met reclame. Voor 9,99 euro per maand krijg je een standaard abonnement zonder reclame en kan je ook dertig downloads offline kijken. Een premium abonnement kost 13,99 euro per maand, maar dan kan je op vier in plaats van twee schermen tegelijkertijd streamen in Full HD of 4K resolutie. Ook kan je met een premium account 100 downloads doen om die later offline te bekijken.