Kijkers Songfestival compleet in shock door dit optreden

screenshot 2024 05 08 at 134627
Gisteravond was het zo ver: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival ging van start en heel Europa zat collectief achter de buis. Hoewel we van sommige optredens genoten hebben, vielen andere minder in de smaak. Zo was vooral de uitzending van Ierland veelbesproken.

Ware nachtmerrie

Het was bijna alsof we in een ware nachtmerrie belandden toen we in de Ierse act een soort bizarre bosheks rond zagen dansen die met demonisch gegil de hele zaal vervloekte. De videoclip was al allesbehalve kalmerend, maar op het podium werd het hele spektakel nog even een tandje extremer. Zo danste er naast de heks ook een verschrikking met monstertanden om haar heen.

'In broek geplast'

In de reacties onder de video gaat het helemaal los. Zo schrijft iemand: "In mijn broek geplast maar het was het waard." Iemand anders zegt: "Alsof er een horrorfilm recht voor onze ogen wordt gefilmd! Ongelofelijk!" Een andere kijker vindt het wel spectaculair, ondanks al het geschreeuw en enge kostuums: "Dit zou wel eens het grootste evenement in de Eurovisiegeschiedenis kunnen zijn. Ze hebben het van een middelbare schoolshow naar de grootste show ooit gebracht. De Ierse productie is waanzinnig."

Twitter/X

Op Twitter/X krijgt de inzending van Ierland ook de meeste reacties. Hieronder een greep van de Nederlandse comments na het zien van alle hectiek:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweede halve finale

Aanstaande donderdag is het de beurt aan onze eigen Joost Klein om de tweede halve finale in te stappen. Hij kreeg gisteren nog een goed nieuwtje: Spotify streams wijzen namelijk naar de Europapa- zanger als winnaar van het Songfestival. Blijkbaar is de hit van de Nederlander 'met afstand' de populairste inzending op het platform. Het nummer is inmiddels bijna 44,5 miljoen keer gestreamd op de streamingdienst. In de afgelopen maand werd de Nederlandse inzending bijna 20 procent vaker beluisterd dan nummer twee, Italië.
Bekijk HIER het demonische optreden van Ierland.