Het weer op koningsdag: blijft het koud of kan de jas uit?

weer koningsdag
Het is frisjes voor de tijd van het jaar en dat is niemand ontgaan. We zitten namelijk nog een paar dagen vast aan koude temperaturen. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: vanaf vrijdag lijkt het kwik te stijgen. En net op tijd voor Koningsdag!

Koude rillingen door het hele land

Volgens Weerplaza zijn de temperaturen sinds vorige week flink lager dan wat we gewend zijn in april. Met een zondagmiddag die piekt op slechts 11 graden blijven we ver onder de normale 13 tot 17 graden. De koude noordoostenwind helpt ook niet echt mee. Verwacht de komende dagen overdag niet meer dan 10 à 11 graden.

Nachtvorst dreigt zomerpret te bederven

Maak je borst maar nat voor een paar ijskoude nachten. De temperatuur duikt namelijk bijna naar het vriespunt. Heb je de zomer al in je bol met buitenplantjes? Binnenhalen of goed inpakken is het advies

Wat wordt het weer op koningsdag

Koningsdag ziet er aanvankelijk koud uit met slechts 10 graden op donderdag. Maar als de wind vrijdag naar het zuidwesten draait, kunnen we een aangename temperatuurstijging verwachten. Op Koningsdag wordt het 12 tot 15 graden in het noorden en 15 tot 17 graden in het midden en zuiden van het land, normale temperaturen voor de tijd van het jaar.
Psst. Regel alvast een koningsdag-outfit in de RUMAG SHOP.