Jamal Ben Saddik opnieuw getroffen door kanker

jamal ben saddik ziekte
De Belgisch Marokkaanse vechte Jamal Ben Saddik staat weer voor een immense uitdaging. Ditmaal niet in de ring, maar in het ziekenhuis. Na al eerder drie keer de overwinning op kanker te hebben geclaimd, is de ziekte namelijk opnieuw geconstateerd.
Jamal onderging deze week een operatie nadat in januari al duidelijk werd dat de kanker was teruggekeerd. Een opvallend detail is dat hij deze medische ingreep uitstelde om deel te kunnen nemen aan de Glory Grand Prix, het toernooi dat door Rico Verhoeven gewonnen werd (en hem een aanzienlijk geldbedrag opleverde). Zelfs tegen het advies van doktoren in vertrok hij naar Thailand voor training en voorbereiding, met het toernooi als zijn doel.

Terug in de ring

Een woordvoerder laat aan Vechtsport Info weten: "Jamal wilde graag meedoen aan de Grand Prix als toernooikampioen, wij weten inmiddels allemaal wat er in de tussentijd is gebeurd." De verwachting is dat Jamal met een aantal weken weer kan trainen.

Incident bij Glory

Ben Saddik stond zaterdag in de hoek van Nabil Khachab, die in de halve finale verloor van Verhoeven. Hij trapte vlak na die halve eindstrijd richting het hoofd van Verhoeven, die vervolgens op de vuist wilde met zijn aartsrivaal. Toegesnelde beveiligers voorkwamen dat. Organisator Glory doet onderzoek naar het incident. "Want Glory heeft een strikte gedragscode voor alle atleten en hun teams", liet de organisator weten.