Harrie Snijders geen moslim maar vast om deze reden ook mee tijdens de Ramadan

schermafbeelding 2024 03 13 om 104226
Harrie Snijders, oorspronkelijk bekend van zijn opvallende verschijning op Ex on The Beach, heeft zichzelf opnieuw in de schijnwerpers gezet. Na zijn deelname aan Special Forces VIPS komt hij nu met een verrassende aankondiging: hij gaat deelnemen aan de ramadan, ondanks dat hij geen moslim is. Deze keuze werpt licht op zijn persoonlijke ontwikkeling en interesse in spirituele praktijken buiten zijn gebruikelijke kader.

Harrie Snijders doet mee met de Ramadan 

De komende weken zijn van immense betekenis voor moslims over de hele wereld, omdat zij zich voorbereiden op de ramadan. Dit is een tijd van vasten, gebed en reflectie, waarin gelovigen zich dichter tot God wenden. Opvallend genoeg heeft Harrie Snijders besloten om deel te nemen aan deze traditie, ondanks dat hij geen moslim is. Hij deelt zijn motivatie op Instagram, waarbij hij benadrukt dat de ramadan voor hem een periode van mentale uitdaging, liefde en respect is.

Visie Harrie Snijders 

Voor Harrie is dit niet de eerste keer dat hij de ramadan volgt. In 2021 nam hij ook deel aan deze heilige maand en hij beschrijft de ervaring als transformerend. Hij vertelt hoe hij na afloop van de ramadan een hernieuwde energie voelde, die hij inzette voor ondernemingen, sport en familie. Ondanks zijn deelname aan de ramadan heeft Harrie geen plannen om zich te bekeren tot de islam. Hij blijft trouw aan zijn achtergrond als reiziger en zijn opvoeding als christen, maar respecteert en waardeert de spirituele waarde van de ramadan.

Invloed van Islam op EOTB-Sterren

De interesse in de islam strekt zich ook uit tot andere sterren uit Ex on The Beach. Esmee Ipema heeft openlijk haar toewijding aan de islam geuit na ontmoetingen met moslims die haar leven hebben beïnvloed. Haar zoektocht naar spirituele betekenis en antwoorden heeft haar naar de islam geleid, waar ze rust en begrip hoopt te vinden. Deze verhalen tonen de diversiteit en complexiteit van individuele spirituele reizen, zelfs binnen het kader van reality-televisie.