Jutta Leerdam hakt knoop door en gaat solo verder

jutta leerdam solo
Jutta Leerdam maakt een opvallende keuze na haar vertrek bij Team Jumbo. Ze verbindt zich niet aan een andere schaatsploeg maar kiest voor een individuele benadering richting de Olympische Winterspelen van 2026.
Ondanks de gesprekken met Team IKO, voelde ze dat de balans tussen geven en nemen niet juist was. Jutta Leerdam, die in 2020 een eigen team startte met haar ex Koen Verweij, is geen vreemde in het kiezen van een minder conventionele route.

Soloroute

De ervaring heeft haar geleerd dat, hoewel de individuele route zwaarder en soms eenzaam kan zijn, het de moeite waard is als het succes oplevert, zo meldt ze in een uitgebreide verklaring op Instagram. Ze benadrukt dat ze hierdoor kan groeien, investeren en terug kan naar haar roots.
De schaatster haalde recent flink uit naar Team Jumbo: 'Damage controle. Heel jammer en respectloos'

Verklaring Jutta Leerdam:

Hi allemaal,
Ik heb de afgelopen twee maanden veel getwijfeld, afgewogen en geprobeerd in bepaalde structuren te passen. Deze week stonden we op het punt om een deal te sluiten voor de volgende vier jaar, voor ik in mijn gedachten. Ik realiseerde me dat een contract zetten zijn iets waar je in moet geloven.
De media brachten al dat ik bij team IKO zou aansluiten; daar waren we ook dichtbij. Daarom ook mijn respect voor het team IKO, die toch meegedaan heeft aan deze structuur passen.
Toch, ondanks de streep en dat is vooral naar mezelf.
Ik dank alle ploegen waar ik mee heb gesproken en die hebben geprobeerd mij op hun manier beter te maken.
Een individuele route is niet altijd leuk. Het is vaak stressvol, het is soms eenzaam, maar als het lukt is het wat waard.
High risk, high reward.
Uiteindelijk is deze sporttechnische route voor mij het beste pre-olympisch seizoen.
Ik wil leren, investeren en terug naar waar ik vandaan kom.
Keihard werken in mijn comfort zone.
Lukt dat niet, dan heb ik wel mijn gevoel gevolgd en kijk ik als ik hopelijk oud mag worden met trots op mijn carrière terug.
Kansen zijn er om gegrepen te worden.
Er zijn te veel signalen die wijzen dat dit wat ik wil, wat gewoon doen.
Voor alle lieve mensen die altijd achter mij staan en mijn familie en geliefde: I love you 💕
En voor iedereen die dit leest : volg je hart.