Zien! Gloednieuwe repetitiebeelden van Joost Klein

editorial landscape
We hebben al een paar fragmenten gezien van het optreden van Joost Klein, die vanavond zal gaan rondspringen op het Eurovisie Songfestival podium in Malmö. Gisteravond had hij zijn laatste repetitie voor de semi-finales en zagen we nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal.

Emotioneel einde 

Op de schermen waren beelden van de steden te zien die Klein in zijn nummer beschrijft en ook komt er een heel arsenaal van Europese gerechten langs. Ook wordt een digitale versie van de zanger getoond. Het was al eerder bekend gemaakt dat hij zijn outro, waarin hij zijn ouders aanspreekt, kwetsbaar en intiem wil brengen. Journalist Aran Bade, aanwezig namens RTL Boulevard, meldt op Twitter dat er applaus in de zaal te horen was na het ‘emotionele einde’.

Nieuwe beelden

In de nieuwe officiële beelden is te horen dat Joost zelf niet heel veel zingt. Wel zijn er veel visuals en flitsende lampen in de act. Songfestivalcommentator Cornald Maas stelde na de eerste repetitie dat deze "goed" was gegaan en dat Joost nog een aantal "visuele verrassingen" in petto heeft. Wat de verrassing is waar Joost het zelf ook al over heeft gehad is nog niet duidelijk. Volgens de regels van het Eurovisie Songfestival mag er tijdens deze repetitie niks meer aan de act veranderd worden voor de halve finale van vanavond.

'Mijn grootste concurrent'

Vanavond vindt er nog een derde zogeheten dress rehearsal plaats voordat de tweede halve finale live in heel Europa te zien is. De grote finale zal 11 mei plaatsvinden, en de zanger zelf is in ieder geval wél overtuigd dat hij de eerste prijs gaat binnenslepen. "Ik ben mijn eigen grootste concurrent", riep hij onlangs vol vertrouwen uit. "Dus mensen: stem vooral niet op die Nederlandse deelnemer, die is niet te vertrouwen!”