Kijkers gechoqueerd door racistische buurvrouw in Mr Frank Visser

editorial landscape 1
In de vorige aflevering van Mr Frank Visser Doet Uitspraak was er al een hoop commotie over een schutting op de erfgrens die tot heftige confrontaties leidde tussen twee buren. In de nieuwste aflevering was er een spektakel van jewelste toen Frank een brief ontving van de vorige bewoner, waarin deze aangeeft dat de buurvrouw ontplofte bij het horen dat er een Roemeens gezin kwam wonen.

Hekel aan buitenlanders

De bom barst al helemaal als de vader van het Roemeense gezin aankaart dat zijn buurvrouw "gewoon een hekel heeft aan buitenlanders". "Jij gaat mij niet neerzetten als racist, want dat ben ik niet! Dat maak jij ervan. Als hier Nederlandse mensen hadden gewoond, had ik precies hetzelfde gedaan", klinkt het vanuit buurvrouw Anna. Waar ze in deze aflevering problemen mee had?  Een geparkeerd busje voor het raam. De buurvrouw is van mening dat de buurman het busje naar achteren moet verplaatsen, zodat ze haar terrein beter in de gaten kan houden. De Roemeense buurman vermoedt dat zijn afkomst mogelijk een rol speelt in waarom ze zo dwarsligt.

Racistische buuf

Kijkers van het programma zijn het er duidelijk niet mee eens dat de buurvrouw beweert totaal 'niet racistisch' te zijn. Op Social Media platform X/Twitter constateert menig kijker dat ze wel degelijk racistisch gedrag vertoont. Zo schrijft er iemand: "Voorstukje: ‘Ik ben niet racistisch!’ Eerste minuut: ‘Maar als er gelukzoekers, azc’ers langs lopen, kan ik niet zien of ze doorlopen of hier blijven staan"'. Iemand anders zegt: "Geen haag, geen erfafscheiding maar een bus met een racistische buuf", en zo gaan de reacties maar door.

Getreiter

Er is een enkeling die wél aan de kant van buurvrouw Anna staat. Zo zegt iemand: "Ik vind dat Anna volkomen gelijk heeft mbt die bus. Aan de beelden te zien kan hij veel verder naar achteren parkeren. Gewoon getreiter. Ik adviseer Anna het aan een echte rechter voor te leggen. Die #mrfrankvisser is slechts een TV presentator."