Lieke Martens deelt hartverscheurend nieuws

screenshot 2024 05 22 at 204605
Oranjeleeuwin Lieke Martens heeft dinsdag een verdrietig besluit genomen. Ze kondigde aan dat ze in juni stopt bij het team.

'Pijn in mijn hart'

In haar persoonlijke boodschap schreef ze: "Ik wil jullie graag laten weten dat de komende twee wedstrijden met de Oranjeleeuwinnen mijn laatste zullen zijn in Oranje. Na deze wedstrijden zal ik, met pijn in mijn hart, afscheid nemen van jullie." Lieke benadrukte haar voornemen om extra te genieten van haar laatste wedstrijden. "Maar ik zal vooral, zoals altijd, alles geven om een mooi resultaat neer te zetten met ons team. Ik hoop velen van jullie te zien volgende week vrijdag", voegde ze eraan toe.

Laatste wedstrijden

De speelster is opgenomen in de selectie van manager Andries Jonker, die op 31 mei en 4 juni twee wedstrijden speelt tegen Finland. De uitwedstrijd in Finland op 4 juni wordt haar laatste voor Oranje. Lieke speelt haar laatste thuiswedstrijd in Rotterdam. De wedstrijden tegen Finland zijn kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap in 2025. Lieke debuteerde in 2011 voor de nationale ploeg. Haar bekroning was het winnen van het EK in 2017 in Nederland.

'Geen verrassing'

“Het is geen verrassing voor mij”, volgens Jonker. “De Olympische Spelen waren het ideale moment om afscheid te nemen van Lieke. Toen dat plan werd gedwarsboomd door het verlies van de Nations League in februari, vertelde ze me dat het EK van 2025 te ver was en dat ze graag wilde dat iemand anders in het team haar positie overnam.” Martens speelde 158 keer voor Nederland en scoorde in die tijd 62 doelpunten. Ze debuteerde tegen China in een 1-1 gelijkspel.