Kijkers verbijsterd over 'beestenboel' in Steenrijk, Straatarm

828
In het tv-programma Steenrijk, Straatarm ruilen twee families van huis en haard om antwoord te krijgen op de vraag: maakt geld gelukkig? Dit keer ruilen alleenstaande moeder Amber en zoon Jimmy Katwijk in voor Curaçao.

Woningruil

De familie Saindrenan woont in Amsterdam en op het tropische Curaçao. Vader Luigi heeft een baan bij een bank en moeder Sabine werkt bij personeelszaken. De twee hebben goede investeringen gedaan die voor genoeg extra geld zorgen. Wil hun dochter iets hebben? Dan krijgt ze dat direct - het woord "nee" heeft ze nog nooit gehoord. Ze ruilen met moeder Amber en zoon Jimmy. De twee wonen in een portiekflat in Katwijk. Jimmy is een transgender-jongen en de financiële problemen die ze hebben zorgen voor emotionele druk. Boodschappen kunnen ze maar net betalen; zelfs wc-papier krijgen ze vaak van lieve buren.

Dierentuin

Een redelijk standaard aflevering van het programma, zou je denken. Maar dan blijkt er tot ieders verbazing een heel dierenasiel verscholen te zitten in de flat van Amber. Ze heeft een hond genaamd Baco, twee ratten en maar liefst zes katten in huis. Wanneer de familie Saindrenan het appartement betreedt, schrikken ze zich kapot. “Het is net een dierentuin hier”, zegt hun jongste dochtertje.

Reacties van kijkers

Ook de kijkers zijn in shock door de beestenbende in het appartement. Op X/Twitter uiten ze hun verbazing over de hoeveelheid viervoeters. “Geen wc-papier kunnen kopen maar wel een scala aan huisdieren,” schrijft een kijker. “Prioriteiten verkeerd,” schrijft een ander. “Waarom zoveel dieren als je zo weinig geld hebt?” Veel mensen zijn het met elkaar eens: de familie mag best een dier hebben, maar dit zijn er wel érg veel. “Ik gun mensen met een klein inkomen ook de liefde van huisdieren, maar zes katten is echt te veel. Dat kost gigantisch veel geld aan voer, kattenbakvulling en dierenartskosten.”