Maria deelt wat voor ellende ze heeft over gehouden aan Special Forces VIPS

bb1i9xv2
In Special Forces VIPS werden verschillende bekende Nederlanders geconfronteerd met een loodzware training, waarbij ze zowel mentaal als fysiek tot het uiterste werden gedreven. Maria Tailor, een van de deelnemers, liep zelfs ernstige verwondingen op tijdens haar deelname. In een Q&A op Instagram deelt ze nu meer over haar ervaringen en de impact van het programma op haar leven.

Voorbereiding Maria

Toen Maria zes weken voor aanvang van het programma te horen kreeg dat ze zou deelnemen, wist ze niet precies wat haar te wachten stond. Desalniettemin deed ze haar best om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. "Ik denk dat ik de eerste twee weken gewoon extra vaak heb getraind. En toen dacht ik 'Okay, I need to level up,'" vertelt ze.
Ze koos ervoor om een intensieve training te volgen onder leiding van twee professionele coaches, waaronder een oud-marinier. Het was een uitdagende ervaring, maar Maria vond het ook bijzonder: "Ik was echt ergens voor aan het trainen, ik had een doel. En dat vond ik heel erg leuk."

Onverwachte blessures van Maria

Ondanks haar voorbereiding kon Maria niet anticiperen op de verwondingen die ze tijdens het programma zou oplopen. Ze kwam thuis met onder andere gekneusde ribben, een ontsteking in haar teen en een zwaar ontstoken oog. Niet bepaald prettig...
Die gekneusde ribben werden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door medekandidaat Merlijn: "Óf de eerste keer dat we gingen worstelen, óf de tweede keer toen ik die zak moest pakken bij een van de laatste afleveringen," vertelt ze. Gelukkig neemt ze het Merlijn niet kwalijk en sluit ze haar verhaal lachend af met "Merlijn I love you!"

Ziekenhuisopname

De ontstekingen in haar teen en oog waren ook geen sinecure. Maria verloor zelfs een complete teennagel en moest voor haar oog een hele tijd in het ziekenhuis doorbrengen. "Ik moest een hele week elke dag langskomen - of twee weken zelfs. Ik kreeg druppels en die moesten ieder uur erin. Een soort van antibiotica," vertelt ze.
Er was zelfs angst dat ze blijvende schade aan haar oog zou overhouden. Gelukkig bleek dat uiteindelijk niet het geval te zijn en is haar oog inmiddels bijna helemaal hersteld. Gelukkig maar!